Run Bike Care 2023: “Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο”

Η στιγμή έφτασε για να συμμετάσχουμε όλοι και να ενωθούμε για έναν καλό σκοπό. Η φετινή δράση του Run – Bike – Care, που διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών – Φίλων Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, καλεί ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων να τρέξουν, να περπατήσουν ή να πάρουν το ποδήλατό τους στηρίζοντας το πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι».

Το Run Bike Care 2023 περιλαμβάνει τρέξιμο ή περπάτημα 5χλμ. και μια ποδηλατάδα 10χλμ με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το εμβληματικό Ζάππειον Μέγαρον που αποτελεί ιστορική κληρονομιά στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Η δράση εκτός από την Αθήνα θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά και στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στη Λαμία, στη Σύρο, στα Χανιά, στο Γύθειο και αλλού.

Run Bike Care 2023

Το Run – Bike – Care αποτελεί μια δράση γιορτής για όλους όσους επέζησαν και μνήμης όσων έφυγαν από τη ζωή λόγω του καρκίνου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. έχει θέσει την 11η Ιουνίου 2023 ως μια ημέρα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για όλους, ενώνοντας τις φωνές όλων των ανθρώπων που έχουν ζήσει μια εμπειρία καρκίνου.

Με το μήνυμα «Τρέξε – Κάνε ποδήλατο – Ενημερώσου» άνθρωποι όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων θα λάβουν μέρος χωρίς ανταγωνισμό, είτε ως δρομείς, είτε ως περιπατητές, είτε με το ποδήλατό τους, σε μια ευχάριστη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, κάνοντας πράξη το σύνθημα του Κ.Ε.Φ.Ι. «Τρέχουμε Πιο Γρήγορα Από Τον Καρκίνο».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε: «Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο μετάλλια, κύπελλα, γκολ και πρωταθλήματα. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό εργαλείο και το καλύτερο όχημα για να περνάει μηνύματα επωφελή για την κοινωνία, ένα όχημα αλληλεγγύης.

Η πρωτοβουλία από το Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. και τον ΟΠΑΝΔΑ είναι μια εξαιρετική κίνηση που δείχνει την πραγματική δύναμη του αθλητισμού. Μια ζωογόνος δραστηριότητα (τρέξιμο, ποδήλατο) που συνοδεύεται από ενημέρωση και προσφορά ώστε να επιτευχθεί ένας ιερός σκοπός, να βοηθήσουμε δηλαδή την καθημερινότητα παιδιών και συμπολιτών μας που έχουν κτυπηθεί από νεοπλασματικές ασθένειες. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Πρόγραμμα «Beactive» δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια πρωτοβουλία άσκησης για καλό σκοπό, δείχνοντας ότι ο αθλητισμός πέρα από υγεία και ευζωία είναι και αλληλεγγύη. Για αυτό στις 11 Ιουνίου θα είμαστε κι εμείς στο Ζάππειο για τον αγώνα «Run, Bike, Care»! Και πάλι συγχαρητήρια στους διοργανωτές!»

Δύναμη ψυχής 

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών – Φίλων Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, κα. Ζωή Γραμματόγλου ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον ΟΠΑΝΔΑ στο σημαντικό έργο που έχουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για την ανάγκη στήριξης του προγράμματος ‘Μαζί και στο Σπίτι’ μέσα από τη φετινή συμμετοχή του στη δράση του Run Bike Care.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής, την Ελληνική Αστυνομία, τον ΟΑΣΑ, το ΕΚΑΒ και όλους τους αρμόδιους φορείς που συνδράμουν στην ομαλή διεξαγωγή της δράσης μας. Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν τρέχοντας, περπατώντας ή κάνοντας ποδήλατο την Κυριακή 11 Ιουνίου, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους που δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από το σπίτι τους».

H Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κα. Νίκη Αραμπατζή δήλωσε: «Εκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και ως Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ καλωσορίζω τον αγώνα Run – Bike – Care του Συλλόγου καρκινοπαθών εθελοντών φίλων ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και εκφράζω τα συγχαρητήριά μου προς τους διοργανωτές αλλά και τους συμμετέχοντες  σε αυτήν την πρωτοβουλία που προϋποθέτει θέληση και διάθεση προσφοράς προς τον άνθρωπο και κυρίως προς τον άνθρωπο που νοσεί.

Ο καρκίνος σήμερα είναι μια πολύ διαδομένη ασθένεια που προκαλεί ανησυχία και φόβο, δεν είναι όμως ανίκητη! Και το μήνυμα που μεταφέρετε με την αυτή τη δράση είναι ακριβώς αυτό: ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος! Και χρειάζεται να το πιστέψουμε όλοι αυτό, γιατί η σωστή ενημέρωση, η θετική ψυχολογία και η δύναμη ψυχής είναι απαραίτητα για να νικήσει η ζωή. Το σύνθημα «τρέχουμε πιο γρήγορα απ’ τον καρκίνο» μας ενώνει όλους σήμερα με κέφι και δύναμη να περπατήσουμε, να τρέξουμε και να ποδηλατίσουμε για να γιορτάσουμε όσους κέρδισαν τη μάχη και να αποτίσουμε φόρο μνήμης σε όσους την έχασαν.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/3nmt8WV

Διαβάστε επίσης

Βρετανία: Εξέταση αίματος μπορεί να ανιχνεύσει 50 τύπους καρκίνου

Πώς φεύγει το κριθαράκι από το μάτι; Φυσικοί τρόποι άμεσης αντιμετώπισης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.