ΕΟΦ: Προσοχή σε ιστοσελίδα που προωθεί σκευάσματα με μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες

Την προσοχή του κοινού εφιστά ο ΕΟΦ για ιστοσελίδα που προωθεί προϊόντα με μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες, όπως αναβολικά, σε ανύποπτους καταναλωτές.

Με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) χτυπά καμπανάκι κινδύνου για την ιστοσελίδα zobim.gr, ο δικαιούχος της οποίας είναι εκτός Ελλάδος.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την ιστοσελίδα

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή του κοινού, καθώς, στην ιστοσελίδα zobim.gr προωθείται η πώληση σκευασμάτων τα οποία περιέχουν μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες, όπως σιβουτραμίνη, αναβολικά καθώς και σκευάσματα για τα οποία ισχύει Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης, όπως Μαρμελάδα ‘Epimedium Macun’ (ή και άλλες ονομασίες), που προορίζονται για τον άνδρα και περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες που δεν δηλώνονται στη συσκευασία. Κατόπιν διερεύνησης, ο δικαιούχος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας βρίσκεται σε χώρα εκτός Ελλάδας. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται για την ελληνική αγορά.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα η παραγγελία των προϊόντων γίνεται μετά από συμπλήρωση στοιχείων του καταναλωτή σε αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική φόρμα.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Διαβάστε επίσης

Νέα παράταση για τους πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί σε προσωπικό γιατρό – Επιπλέον κίνητρα ένταξης στον θεσμό αναζητά ο Θ. Πλεύρης

Οι προσπάθειες του Χρήστου, τα ανύπαρκτα στοιχεία και το στοίχημα του Άρη

Το δράμα ενός 40χρονου με την σπάνια πάθηση όπου το σώμα παράγει αλκοόλ

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.