Χαμόγελα αισιοδοξίας για τον 22χρονο επιβάτη της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Χαμόγελα αισιοδοξίας για τον 22χρονο επιβάτη της μοιραίας αμαξοστοιχίας, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι γιατροί που παρακολουθούν τον 22χρονο επιβάτη είχαν ξεκινήσει από χθες τις προσπάθειες αποσωλήνωσής του, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει το αναπνευστικό σύστημα, κάτι που θα βοηθήσει στην γρηγορότερη ανάκαμψη του οργανισμού, ενώ θα περιοριστεί και πολύ η πιθανότητα ενδονοσοκομειακής λοίμωξης.

Την Τρίτη έγινε γνωστό, πως ο 22χρονος ο οποίος ήταν από τους πιο σοβαρά τραυματίες και είχε διασωληνωθεί από τις πρώτες ώρες που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αποσωληνώθηκε και αναπνέει μόνος του.

Σταθερή η κατάσταση του 22χρονου επιβάτη

Η κατάσταση του είναι σταθερή και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Ο 22χρονος, ο οποίος φέρει εγκαύματα (έκτασης 20% της επιφάνειας του σώματος) υποβλήθηκε σε χειρουργείο την περασμένη Παρασκευή από πλαστικούς χειρουργούς.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας, διότι πετάχτηκε έξω από το παράθυρο τη στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης και οι διασώστες τον βρήκαν αρκετά μέτρα μακριά σε χωράφια, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Είκοσι τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία, στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, έξι 24ωρα μετά το τραγικό συμβάν της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύονται 13 άτομα, εκ των οποίων τα 4 στη ΜΕΘ. Η κατάσταση των νοσηλευομένων στις κλινικές χαρακτηρίζεται καλή. Στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται 4 τραυματίες στις κλινικές, επίσης σε καλή κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

ΕΔΕ: Ο επιθεωρητής πήρε αναρρωτική χωρίς να εξεταστεί – ούτε καν πήγε στο νοσοκομείο – Σε αργία οι γιατροί

ECONOMIST – Θ. Πλεύρης: Προτεραιότητα η πρόληψη για τον καρκίνο τα επόμενα χρόνια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.