ΕΔΕ: Ο επιθεωρητής πήρε αναρρωτική χωρίς να εξεταστεί – ούτε καν πήγε στο νοσοκομείο – Σε αργία οι γιατροί

«Ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια».

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διαταχθεί από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι ο επιθεωρητής του Σταθμού της Λάρισας ζήτησε αναρρωτική άδεια, λίγη ώρα μετά το τραγικο δυστύχημα στα Τέμπη με τη σύγκρουση δύο τρένων.

Πώς πήρε αναρρωτική άδεια ο επιθεωρητής

Μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Εξέτασης για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια. Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.

Διαβάστε επίσης

ECONOMIST – Θ. Πλεύρης: Προτεραιότητα η πρόληψη για τον καρκίνο τα επόμενα χρόνια

Πρώτη θέση για τα ηρωικά σκυλιά που βοήθησαν στον εντοπισμό επιζώντων από τον σεισμό στην Τουρκία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.