Σύγκρουση τρένων: 20 τραυματίες στα νοσοκομεία – Ο ένας σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ

Είκοσι τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία, στα νοσοκομεία της Λάρισσας και της Θεσσαλονιίκης, έξι 24ωρα μετά το τραγικό συμβάν της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύονται 13 άτομα, εκ των οποίων τα 4 στη ΜΕΘ. Με βάση τις πληροφορίες που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση των νοσηλευομένων στις κλινικές χαρακτηρίζεται καλή. Στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται 4 τραυματίες στις κλινικές, επίσης σε καλή κατάσταση, και ένας ασθενής στη ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για τον 20χρονο φοιτητή από το Βόλο, τον μοναδικό επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών.

Άλλοι δύο ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων Παπανικολάου και Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, σε σταθερή βελτιωμένη κατάσταση και οι δύο.

Ψυχολογική υποστήριξη σε τραυματίες 

Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε φοιτητές, προσωπικό αλλά και στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών του δυστυχήματος στα Τέμπη αναλαμβάνει να δώσει με δική του πρωτοβουλία του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης, η Γ’ Ψυχιατρική Κλινική του ΑΧΕΠΑ και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας, θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης σε όσους το έχουν ανάγκη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «το Πανεπιστήμιό μας βιώνει μια τραγωδία. Θρηνούμε τους αδικοχαμένους φοιτητές και φοιτήτριές μας.

Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (τηλ. 2310 999888), η Γ’ Ψυχιατρική Κλινική του ΑΧΕΠΑ (τηλ. 2310 993174) και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας (τηλ. 2310 262442, [email protected]) του Τμήματος Ψυχολογίας είναι στη διάθεση κάθε μέλους της πανεπιστημιακής μας κοινότητας και θα παρέχουν δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες στήριξης φοιτητών και φοιτητριών, διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών.

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης: «Θα αποδοθούν ευθύνες στους γιατρούς που έδωσαν άδεια στον επιθεωρητή του σταθμάρχη στη Λάρισα»

Εισαγγελική έρευνα και προς απόλυση ο νοσηλευτής που έπλενε με το λάστιχο ανήμπορη γυναίκα σε πυλωτή στον Ωρωπό

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.