Πλεύρης: «Θα αποδοθούν ευθύνες στους γιατρούς που έδωσαν άδεια στον επιθεωρητή του σταθμάρχη στη Λάρισα»

Στην αναρρωτική άδεια που πήρε ο επιθεωρητής του σταθμάρχη στη Λάρισα ακριβώς 24 ώρες μετά το δυστύχημα των Τεμπών, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας, ότι διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση που θα ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που δόθηκε αναρρωτική άδεια.

«Όταν μία αναρρωτική άδεια είναι πλησίον αυτού του συμβάντος, είναι εύλογο να δημιουργεί μία υπόνοια που πρέπει να εξεταστεί», υπογράμμισε, προσθέτοντας, ότι «θα αποδοθούν ευθύνες αν δεν συντρέχουν οι όροι για την αναρρωτική άδεια . Θα τεθούν και όσοι την έχουν δώσει σε άμεση αργία».

«Σε κάθε περίπτωση σίγουρα μας δημιουργεί πολύ και ως Υπουργός Υγείας μου δημιουργεί τρομακτική εντύπωση ότι αμέσως μετά το συμβάν ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μία έμμεση εμπλοκή με την έννοια ότι βρίσκεται στους χώρους που αποφασίζει, παρουσιάζει κι ένα ιατρικό πρόβλημα και δεν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα να μην το διερευνήσουμε». τόνισε σε άλλο σημείο, ενώ εξήγησε ότι όταν κάποιος είναι σε αναρρωτική άδεια δεν μπορούν να συντρέξουν και κάποιες άλλες ενδεχομένως πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος του.

Στήριξη στα θύματα και τις οικογένειές τους

«Ως άνθρωπος βρέθηκα δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων, όταν έχω δει τους ανθρώπους έναν προς έναν που έψαχναν τα παιδιά τους, που κανένας να μην βρεθεί σε αυτή τη θέση, προφανώς σε αυτούς τους ανθρώπους το πρώτο πράγμα που είπαμε ήταν να σταθούμε δίπλα τους. Όσοι ήταν ασθενείς να γίνουν καλά και να πάνε σπίτια τους, όσοι έχασαν τους ανθρώπους τους ως Υπουργείο Υγείας να είμαστε δίπλα και με ψυχολογική υποστήριξη.

Και ναι, ευθέως το λέω δεν υπάρχει δικαιολογία σε αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά το ότι πρέπει να γίνει μια συγκεκριμένη δουλειά και να δούμε τι ακριβώς φταίει και σε ποιο επίπεδο είναι το πρώτο πράγμα και μετά προφανώς να μην ξαναγίνει οτιδήποτε τέτοιο.

Θα μου πείτε, δεν γυρίζουν πίσω οι άνθρωποί τους. Αλλά το θέμα είναι ότι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε είναι με τον πιο αυστηρό τρόπο να δούμε τι έφταιξε για να απονεμηθούν οι ευθύνες πέρα από το ποινικό σκέλος που διερευνά η δικαιοσύνη και στο σκέλος που έχει να κάνει με το διοικητικό το δικό μας, το κυβερνητικό, να δούμε ακριβώς τι έγινε, τι μπορούσε παραπάνω να γίνει και τι δεν έγινε και από εκεί και πέρα πως θα το αποτρέψουμε».

Πλεύρης για το τραγικό περιστατικό στον Ωρωπό

Παράλληλα, για την υπόθεση του Ωρωπού ο Υπουργός Υγείας κατέστησε σαφές ότι:«το συγκεκριμένο ασθενοφόρο δεν είναι του Υπουργείου Υγείας, δεν είναι του ΕΚΑΒ, δεν είναι του ΕΣΥ. Είναι ιδιωτικό ασθενοφόρο και οι συγκεκριμένοι είναι ιδιώτες που λειτουργούν, άρα εκεί δεν υπάρχει καμία αρμοδιότητα του Υπουργείου. Είναι μία απαράδεκτη σκηνή και σωστά ο Δήμος έκανε τις ενέργειες.

Ωστόσο, προέκυψε ότι ένας από τους δύο, παράλληλα με την ιδιωτική του δραστηριότητα, που την κάνει νόμιμα, έχει αυτό το δικαίωμα, παράλληλα είναι και εργαζόμενος στο Δαφνί».

Επιπλέον ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι δεν συνδέεται το περιστατικό με το νοσοκομείο, «αυτό είναι στο πλαίσιο του ιδιωτικού του έργου. Προφανώς, όμως, αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει και είναι απάνθρωπη με οποιονδήποτε εργαζόμενο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ακόμα και για πράξη που έγινε εκτός των καθηκόντων του σε ιδιωτικό ασθενοφόρο και για αυτό το λόγο σήμερα εμείς ήδη τον θέσαμε σε αργία και ακολουθούμε και τη διαδικασία απόλυσης.

Δεν έχει, όμως, καμία σχέση το ΕΚΑΒ και το ΕΣΥ με το ιδιωτικό ασθενοφόρο επειδή χθες αυτό γράφτηκε.

Και πιστέψτε με, επειδή έχω πλήρη εικόνα από τα ασθενοφόρα μας, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, που είναι οι ίδιοι που ήταν και πάνω στη Λάρισα, έχουν όχι απλώς ανθρωπιά, είναι τόσο καλά εκπαιδευμένοι, που σε καμία περίπτωση, ακόμα και αν υπάρχει πρόβλημα θέματος υγιεινής, συμπεριφέρονται σε αυτούς που είναι να μεταφέρουν με τον απολύτως τρόπο ανθρώπινο και προβλεπόμενο.”Είναι απαξία, είναι στα όρια του βασανιστηρίου του συγκεκριμένου ανθρώπου αυτό που έχει γίνει, είπε καταλήγοντας ο κ. Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης: Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια του προϊστάμενου του σταθμάρχη στη Λάρισα

Εισαγγελική έρευνα και προς απόλυση ο νοσηλευτής που έπλενε με το λάστιχο ανήμπορη γυναίκα σε πυλωτή στον Ωρωπό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.