Εισαγγελική έρευνα και προς απόλυση ο νοσηλευτής που έπλενε με το λάστιχο ανήμπορη γυναίκα σε πυλωτή στον Ωρωπό

Εισαγγελική έρευνα θα πραγματοποιηθεί για το αποτρόπαιο περιστατικό που συνέβη στον Ωρωπό, ενώ ο ένας από τους 2 νοσηλευτές που έπλεναν με το λάστιχο μία ανήμπορη γυναίκα με ψυχολογικά προβλήματα σε πυλωτή, διαπιστώθηκε ότι εργάζεται και σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης που αντέδρασε από χθες το βράδυ, μόλις έγινε γνωστή η επίμαχη φωτογραφία, ανακοίνωσε την Δευτέρα το πρωί, ότι ξεκίνησε ήδη η διαδικασία απόλυσης του ενός από τους 2 νοσηλευτές που έπλεναν με το λάστιχο την άτυχη γυναίκα.
Συγκεκριμένα, από το υπουργείο Υγείας το οποίο διερεύνησε το περιστατικό, δόθηκαν οι εξής διευκρινήσεις:

“Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του”.

Εισαγγελική έρευνα για το αποτρόπαιο περιστατικό στον Ωρωπό

Την ίδια στιγμή, ποινική προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος παρενέβη άμεσα μετά τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως τη δημοσιότητας με το πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου να πλένει με το λάστιχο, γυμνή σε πυλωτή μια ηλικιωμένη γυναίκα προκειμένου να την παραλάβει και να την μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός διέταξε τη διενέργεια έρευνας για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους με πράξεις τους παραβίασαν τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί τη σωματική βλάβη σε βάρος αδυνάμων.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο.

Διαβάστε επίσης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στη ΜΕΘ παραμένουν επτά άνθρωποι – Σε απλές κλίνες 12 τραυματίες

Δημογραφικό πρόβλημα και υπογεννητικότητα – Ο πληθυσμός της Ελλάδας προβλέπεται, να υποχωρήσει στα 8,1 εκατ. έως το 2100

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.