Σύγκρουση τρένων: Πλεύρης, Γκάγκα και Παπαευσταθίου στα νοσοκομεία που είναι οι τραυματίες

Στα νοσοκομεία που έχουν υποδεχθεί τους τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, βρίσκονται ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, όπως και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος συντονίζει τις όλες προσπάθειες για τη μεταφορά των τραυματιών από τα πρώτα λεπτά του δυστυχήματος.

Στα νοσοκομεία της Λάρισας

Ο υπουργός Υγείας μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό δυστύχημα στη 1 μετά τα μεσάνυχτα μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος και στα νοσοκομεία της Λάρισας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΕΚΕΠΥ ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, ενώ σε σύντομη δήλώσή του ο κ. Πλεύρης τόνισε πως η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και τα νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε τα εξής:

“Είναι τρομερό αυτό που συνέβη, δεν το χωράει ο νους μας. Εδώ ήρθαν περίπου 30 τραυματίες, αλλά έχουν μείνει 14 άτομα, με 1-2 λίγο πιο σοβαρά. Τα νοσοκομεία ήταν όλα επι ποδός, ήρθαν όλοι οι εργαζόμενοι αμέσως και τους ευχαριστώ. Έρχονται συνεχώς τραυματίες. Στο Νοσοκομείο Κατερίνης έχουν πάει λίγοι τραυματίες”.
Η κα. Γκάγκα συνοδεύοταν από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη και τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ κ. Παντελιάδη.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Λάρισας Γιάννης Γούλας μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: “Γύρω στις 11.25 δεχθήκαμε την πρώτη κλήση για εκτροχιασμό τρένου. Επειδή λόγω εμπειρίας καταλάβαμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, καλέσαμε στην υπηρεσία όλους τους συναδέλφους, και ασθενοφόρα από τους γειτονικούς νομούς.

Αυτό που αντικρύσαμε μόλις φθάσαμε εκεί είναι ασύλληπτο, δεν έχουμε ζησει παρόμοιο περιστατικό”.

Διαβάστε επίσης

Β. Παπαλόης στο HS: «Οι μεταμοσχεύσεις δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής»

Ο ρόλος των βιοδεικτών στη μάχη κατά του καρκίνου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.