ΕΟΦ: Αποσύρονται όλες οι παρτίδες καλλυντικού και ανακαλείται φαρμακευτικού ορού

Στην απόσυρση όλων των παρτίδων καλλυντικού από την ελληνική αγορά, προχωρά ΕΟΦ, ενώ ανακαλείται και ορός που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση οργάνων.

ΕΟΦ: Αποσύρονται όλες οι παρτίδες καλλυντικού

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΦ, πρόκειται για το προϊόν Organic Skin Tag Solutions Serum Rose Cleansing Essential Oil, το οποίο μπορεί να είναι τουλάχιστον ερεθιστικό για το δέρμα.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

“Την ανάκληση όλων των παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος ‘ORGANIC SKIN TAG SOLUTIONS SERUM ROSE CLEANSING ESSENTIAL OIL’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων είναι μη κανονικά ως προς τον έλεγχο του pH (με ευρεθείσα τιμή 1,5), το οποίο μπορεί να είναι τουλάχιστον ερεθιστικό για το δέρμα και τα μάτια.

Επιπλέον, η επισήμανση του προϊόντος δεν φέρει τις απαιτούμενες, από τη κείμενη νομοθεσία, ενδείξεις, όπως ο κατάλογος των συστατικών και μη αναγραφή του αριθμού παρτίδας. Ως εκ τούτου, η ανάκληση δεν μπορεί να περιοριστεί σε συγκεκριμένη παρτίδα.

Η εταιρεία ‘ESPERADO FASHION Ι.Κ.Ε.’ οφείλει να αποσύρει άμεσα το προϊόν από την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, με την ολοκλήρωση των ενεργειών ενημέρωσης πελατών και επιστροφών”.

Ανακαλείται ορός από τον ΕΟΦ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ για τον ορό BELZER UW SOL.ORG.PR 1L, ο οποίος χρησιμοποιείται στη διατήρηση οργάνων, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αναφέρει τα εξής:

«Αποφασίζουμε την ανάκληση της παρτίδας 110922 (ημ. λήξης 09-05-2024) του φαρμακευτικού προϊόντος BELZER UW SOL.ORG.PR 1L, κατόπιν ενημέρωσης τoυ παραγωγού για ποιοτικά προβλήματα: διαρροή/θολότητα/αποχρωματισμός/παρουσία σωματιδίων.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης του ΙΦΕΤ.

Το ΙΦΕΤ, ως Κάτοχος Άδειας κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να αποσύρει την εν λόγω παρτίδα από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Διαβάστε επίσης

Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Σπάνια Νοσήματα: Η σημασία της έρευνας και η λύση για την υποδιάγνωση

9 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε σε ένα δείπνο, σύμφωνα με τη νέα εθιμοτυπία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.