ΕΟΦ: Ανάκληση άδειας σε φαρμακαποθήκη γιατί αρνήθηκε τον έλεγχο

Ο ΕΟΦ, με σημερινή του απόφαση (10/02), ανακάλεσε την άδεια χονδρικής πώλησης της φαρμακαποθήκης NN PHARMA IKE, στην Αργυρούπολη. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η ανάκληση της άδειας γίνεται επειδή οι υπεύθυνοι της φαρμακαποθήκης αρνήθηκαν να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό, στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ.

«Ως εκ τούτου, η φαρμακαποθήκη δεν νομιμοποιείται να διαθέτει και να διακινεί φαρμακευτικά προϊόντα» τονίζει ο ΕΟΦ.

Ανακοίνωσή ΕΟΦ 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση της υπ. αριθμ. 22818/26-3-2021 άδειας χονδρικής πώλησης της φαρμακαποθήκης NN PHARMA IKE, πάροδος Λ. Βουλιαγμένης 38, Αργυρούπολη 164 52 λόγω της άρνησης να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που αναφέρονται στο άρθρο 106 παρ. 1 στοιχείο α) της Κ.Υ.Α. ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/2013, στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ, που αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση κατοχής της άδειας.

Ως εκ τούτου, η φαρμακαποθήκη δεν νομιμοποιείται να διαθέτει και να διακινεί φαρμακευτικά προϊόντα.

Εντολή Πλεύρη

Υπενθυμίζεται ότι εντολή ελέγχου στις φαρμακαποθήκες είχε δώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν φαρμακαποθήκες που κρατούν εκτός αγοράς αποθέματα φαρμάκων τα οποία βρίσκονται σε έλλειψη, για να τα εξαγάγουν σε δεύτερο χρόνο.

Ο ΕΟΦ, κάλεσε όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα που διαθέτουν από τα φάρμακα που παρουσιάζουν έλλειψη και πρέπει να διατεθούν χωρίς καθυστέρηση στην ελληνική αγορά. Σε περίπτωση που δεν το έπραξαν ή δήλωσαν ψευδείς ποσότητες, ο Θάνος Πλεύρης είχε ζητήσει να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Διαβάστε επίσης 

Πρωτεΐνη κολλάει σαν “βέλκρο” στον κορωνοϊό και μπλοκάρει την COVID-19 στους πνεύμονες

O Άρης για τα μάτια του κόσμου, το κτίριο… φάντασμα, ο… αντ’ αυτού Μπάμπης

Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT πέρασε τις απαιτητικές εξετάσεις για άδεια γιατρού στις ΗΠΑ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.