ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει η αποζημίωση για αναλώσιμα και ακουστικά βαρηκοΐας

Αλλάζει η αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ, σε ακουστικά και υγειονομικά υλικά, όπως καθορίζεται σε απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Αναλυτικότερα με σχετική απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Οργάνωσης και Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ, προστίθενται 9.469 νέα προϊόντα ιατροτεχνολογικού και υγειονομικού υλικού προς αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ, με καθορισμό τιμών αποζημίωσης.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι κατηγορίες παροχών υγειονομικού υλικού και πρόσθετης περίθαλψης, εντάσσονται στους κλειστούς προϋπολογισμούς (κλειστό όριο δαπανών) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, όπως αυτό προσδιορίζεται κάθε φορά με σχετική υπουργική απόφαση και η οποιαδήποτε αύξηση στην προκαλούμενη δαπάνη των κατηγοριών θα επιστραφεί ως clawback και δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ. Σημείωνεται πως, στα 7.595 προϊόντα πρόσθετης περίθαλψης περιλαμβάνονται αναπηρικά αμαξίδια, πέλματα, κάλτσες και διάφορα ορθοπεδικά είδη.

Στο μεταξύ, αλλάζει και ο τρόπος χορήγησης επιθεμάτων, με στόχο τη «μείωση/εξάλειψη αναφορών/ καταγγελιών ασφαλισμένων για άγνοια περί εκτέλεσης παροχών στον ΑΜΚΑ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ.

Από σήμερα Τρίτη 17/01/2023 επεκτείνεται η εκτέλεση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ–ΕΟΠΥΥ) με τη χρήση του ειδικού κωδικού μιας χρήσης για την επιβεβαίωση εκτέλεσης (OTP) και στην κατηγορία για τις γνωματεύσεις χωρίς απαίτηση έγκρισης εκτέλεσης που εκδίδονται για επιθέματα.

Η εφαρμογή θα επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις κατηγορίες ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ΕΚΠΥ–ΕΟΠΥΥ.

Τι αλλάζει στην αποζημίωση 

Ακουστικά βαρηκοΐας: 1.190 προϊόντα
Επιθέματα: 45 προϊόντα

Καθετήρες ουροποιητικού: 96 προϊόντα

Υλικά περιτοναϊκής κάθαρσης: 1 προϊόν

Υλικά αποσιδήρωσης: 17 προϊόντα

Αναλώσιμο υγειονομικό υλικό: 383 προϊόντα
Προϊόντα πρόσθετης περίθαλψης: 7.595 είδη

Αναπνευστικά: 21 προϊόντα
Οστομικά: 77 προϊόντα

Αντλίες ινσουλίνης: 2 προϊόντα

Διαβητολογικό υλικό: 41 προϊόντα

Αναλώσιμα: 1 προϊόν

Διαβάστε επίσης 

Η COVID-19 στην εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 7 φορές

Νέες μονάδες της DEMO στην Τρίπολη – Θεμέλιο για την επάρκεια σε φάρμακα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.