Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων – Ο ΕΟΦ γνωρίζει τα αποθέματά μας

Για το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων ενημερώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ), τονίζοντας ότι παραμένει στη διάθεση όποιου πολιτικού φορέα επιθυμεί να ενημερωθεί για τα αίτια του προβλήματος. Σχεδόν στο σύνολό τους έχουν αποκατασταθεί οι ελλείψεις φαρμάκων, των οποίων οι παράλληλες εξαγωγές έχουν απαγορευθεί.

Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο Σύλλογος των Φαρμακαποθηκών τονίζει ότι οι ελλείψεις φαρμάκων είναι πολυπαραγοντικό και παγκόσμιο φαινόμενο.

«Εδώ και πολύ καιρό έχει απαγορευτεί από τον ΕΟΦ η εξαγωγή φαρμάκων που ήταν σε έλλειψη. Οι ελλείψεις αυτές έχουν αποκατασταθεί σχεδόν στο σύνολο τους (σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ και τον Υπουργό Υγείας)» αναφέρει ο ΠΣΦ.

Επίσης, οι φαρμακαποθήκες έχουν δηλώσει σε ειδική πλατφόρμα στον ΕΟΦ τα αποθέματα συγκεκριμένων φαρμάκων, προκειμένου να έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί ελέγχους κατά την κρίση του.

Τέλος, ο ΠΣΦ σημειώνει ότι οι φαρμακαποθήκες παρέμειναν ανοιχτές όλη την περίοδο των εορτών πλην της ημέρας των Χριστουγέννων και της ημέρας των Φώτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ) ενημερώνει για πολλοστή φορά ότι:

Εδώ και πολύ καιρό έχει απαγορευτεί από τον ΕΟΦ η εξαγωγή φαρμάκων που ήταν σε έλλειψη. Oι ελλείψεις αυτές έχουν αποκατασταθεί σχεδόν στο σύνολο τους (σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ και τον Υπουργό Υγείας).

Έχουμε δηλώσει σε ειδική πλατφόρμα στον ΕΟΦ τα αποθέματα μας όσον αφορά τα συγκεκριμένα φάρμακα, προκειμένου να έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί ελέγχους κατά την κρίση του.

Οι φαρμακαποθήκες παρέμειναν ανοιχτές όλη την περίοδο των εορτών πλην της ημέρας των Χριστουγέννων και της ημέρας των Φώτων, σε αντίθεση με τις φαρμακοβιομηχανίες, oι οποίες έκλεισαν επί δεκαπενθήμερον.

Οι ελλείψεις φαρμάκων είναι πολυπαραγοντικό και παγκόσμιο φαινόμενο.
Καλούμε και συνιστούμε στα πολιτικά κόμματα και μάλιστα σε αυτά που αυτοπροσδιορίζονται ως κόμματα εξουσίας, να ενημερώνονται σφαιρικά πριν υιοθετήσουν λανθασμένες απόψεις. Παραμένουμε στην διάθεση όποιου πολιτικού φορέα επιθυμεί να ενημερωθεί για τα αληθή αίτια του προβλήματος.

Διαβάστε επίσης 

ΕΟΦ: Τα φάρμακα που είναι σε έλλειψη και οι επιλογές – Αναλυτικά η λίστα

Πλεύρης για ελλείψεις φαρμάκων: Ομαλοποιείται η κατάσταση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.