Χωρίς προβλήματα η διενέργεια αντιγριπικών εμβολίων άνευ συνταγής, από τα φαρμακεία

Ξεκίνησε η διενέργεια και καταχώρηση των αντιγριπικών εμβολίων χωρίς ιατρική συνταγή, από τα φαρμακεία της χώρας.

Διενέργεια αντιγριπικών εμβολίων χωρίς ιατρική συνταγή

Μέχρι στιγμής, παρατηρείται μειωμένη κίνηση στα φαρμακεία από πολίτες που θέλουν να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς να διαθέτουν ιατρική συνταγή, καθώς χθες υπήρχαν διαδικαστικά προβλήματα και ο εμβολιασμός έγινε μετ’ εμποδίων. Το αντιγριπικό εμβόλιο παρέχεται δωρεάν και αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι φαρμακοποιοί έλαβαν χθες Δευτέρα ενημέρωση μετά από οδηγίες που απέστειλε η ΗΔΙΚΑ για την είσοδο και την καταγραφή στο «Μητρώο Αντιγριπικού Εμβολιασμού» και η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά.

Αναμένεται εντός των ημερών, νέα βελτιωμένη έκδοση της εφαρμογής, μετά από τις προτάσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης έναντι της γρίπης, είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο όταν χορηγηθεί έγκαιρα, συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού Ενηλίκων, οι πολίτες που είναι άνω των 60 ετών ή ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καλούνται να εμβολιαστούν, προκειμένου να θωρακίσουν την υγεία τους.

Διαβάστε επίσης

To pink plane στον Αττικό ουρανό – Το θρυλικό αεροπλάνο που έχει ταχθεί στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού

Πως να υπολογίσετε το φαγητό και το ποτό στα γιορτινά τραπέζια

“Βράζει” η χώρα από τις ιώσεις – Φόβοι για επιδείνωση στις γιορτές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.