To pink plane στον Αττικό ουρανό – Το θρυλικό αεροπλάνο που έχει ταχθεί στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού

Με την ροζ κορδέλα του καρκίνου του μαστού να μαγνητίζει τα βλέμματα, το pink plane προσγειώθηκε την Κυριακή στην Αθήνα και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το θρυλικό αεροσκάφος που έχει ταχθεί στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, ήρθε από την Νέα Υόρκη στην Αθήνα, προκαλώντας το ενδιαφέρον εργαζομένων και ταξιδιωτών και στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου μαστού.

To pink plane στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Το ξεχωριστό αυτό αεροσκάφος είναι ένα Boeing 767-400 με το νηολόγιο N845MH της αμερικανικής εταιρείας Delta Air Lines, το οποίο είχε την πτήση DL202 από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης προς Αθήνα.

Το pink plane, όπως το ονομάζουν στην Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, είναι αφιερωμένο στο έργο του ιδρύματος Breast Cancer Research Foundation (BCRF), φέροντας το εξαιρετικό ροζ και λευκό χρώμα της κορδέλας-σύμβολο της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού.
Από το 2005 η αεροπορική εταιρεία Delta υποστηρίζει το έργο του BCRF με διάφορες δράσεις, μία από τις οποίες είναι και το special livery, (όπως λέγεται στην αεροπορική γλώσσα), του συγκεκριμένου αεροσκάφους, το οποίο κάθε χρόνο ταξιδεύει ανά τον πλανήτη, στα πλαίσια των προγραμματισμένων δρομολογίων της εταιρείας, με στόχο να εγείρει την ευαισθητοποίηση του κόσμου ενάντια στη μάστιγα του καρκίνου του μαστού.

Από την αρχική της συνεργασία με το ίδρυμα Breast Cancer Research Foundation το 2005, η Delta έχει συγκεντρώσει πάνω από 24 εκατομμύρια δολάρια και έχει χρηματοδοτήσει περισσότερα από 88 έργα του BCRF.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από τους πελάτες της εταιρείας συγκεντρώθηκαν πέρυσι 1,75 εκατομμύρια δολάρια για το BCRF.

Τον Οκτώβριο, που είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, οι άνθρωποι της Delta ντύθηκαν στα ροζ ενώ η πτήση τσάρτερ Breast Cancer One, πέταξε πάνω από 150 άτομα που ξεπέρασαν την ασθένεια από την Ατλάντα στο Σολτ Λέικ Σίτι.

Φωτογραφία: Αντώνης Πιπίνης

Διαβάστε επίσης

Χύτρα ταχύτητας: Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν την χρησιμοποιήσουμε και ποιες τροφές δεν πρέπει να μαγειρεύουμε

Ρυτίδες στον λαιμό σε 35άρηδες και έφηβους – Σημεία των καιρών ή χαλάρωση του δέρματος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.