Ιός Δυτικού Νείλου: 30 θάνατοι και 284 κρούσματα συνολικά στη χώρα

Δύο νέα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους, στην Ελλάδα και έως τις 25 Οκτωβρίου 2022 ανέδειξε δύο νέα κρούσματα, ενώ από την αρχή της καταγραφής της επιδημίας φέτος εντοπίστηκαν 30 θάνατοι.

Τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και ακόμη πέντε σε απλές κλίνες νοσοκομείων.Ι

Ιός Δυτικού Νείλου: 30 θάνατοι και 284 κρούσματα συνολικά στη χώρα

Από την αρχή της περιόδου καταγραφής των κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου και μέχρι τις 25/10/2022 (ώρα 11.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά διακόσια ογδόντα τέσσερα (284) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης, εκ των οποίων τα εκατόν ογδόντα τέσσερα (184) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και εκατό (100) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν δύο (2) νέα κρούσματα.

Έχουν καταγραφεί συνολικά τριάντα (30) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 58 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 84 έτη). Πρόκειται κυρίως για εκδηλώσεις εγκεφαλίτιδας , άσηπτης μηνιγγίτιδας ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδας.

Τρεις επιπλέον θάνατοι ασθενών με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκαν σε άλλα σοβαρά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας (δεν συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό θανόντων).

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Σερρών, Τρικάλων, Λάρισας, Καβάλας, Δράμας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Λευκάδας.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε γειτονικές χώρες, κατά την περίοδο 2022, έως τις 19/10/2022, έχουν επίσης καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό σε Ιταλία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Κροατία, Αυστρία, Ισπανία, Γαλλία, Σλοβακία και Σερβία.

Διαβάστε επίσης 

Πίεση στις απλές κλίνες λόγω COVID-19 και γρίπης – Έκκληση για χρήση μάσκας, έρχεται δύσκολος Νοέμβριος

Γ. Πατούλης: Προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού και στους 66 Δήμους της Αττικής

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.