Πλεύρης: Δεν πιστεύω ότι οι βιαστές παιδιών θα σωφρονιστούν, παραμένουν επικίνδυνοι

«Υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να έχουν υπό όρους απόλυση κι ένα τέτοιο είναι ο βιασμός παιδιών» είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην ΕΡΤ, εκφράζοντας την προσωπική του θέση για τους βιαστές παιδιών.

«Δεν πιστεύω ότι οι βιαστές παιδιών θα σωφρονιστούν, παραμένουν επικίνδυνοι για τα παιδιά μας»

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε πως δεν μπορεί να υπάρξει ποινή χημικού ευνουχισμού και εξήγησε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης όταν μίλησε χθες για χημικό ευνουχισμό, αναφέρθηκε στη συναίνεση του δράστη.

«Ο Μάκης Βορίδης είναι έγκριτος συνάδελφος και στο Ποινικό Δίκαιο. Δεν μπορεί να υπάρξει ποινή χημικού ευνουχισμού. Πώς μπορεί να υπάρξει και σε αυτό αναφέρεται ο Μάκης Βορίδης… Σε κάποιον που έχει τιμωρηθεί με 20 χρόνια, να του πουν «αν θέλεις να βγεις νωρίτερα, οικειοθελώς δώσε τη συναίνεσή σου για κάτι τέτοιο», είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε: «Η δική μου ξεκάθαρη θέση είναι: Υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να έχουν υπό όρους απόλυση. Είναι μια ξεκάθαρη θέση την οποία έχω υποστηρίξει διαχρονικά. Η υφ’ όρων απόλυση, που είναι ουσιαστικά μια δεύτερη ευκαιρία, έχει όρους και προϋποθέσεις. Πιστεύω ότι υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η δεύτερη ευκαιρία. Ο βιασμός παιδιών προφανώς είναι από τα αδικήματα που εγώ δεν πιστεύω ότι θα σωφρονιστεί ποτέ ένας τέτοιος άνθρωπος. Δεν με ενδιαφέρει να σωφρονιστεί, είναι ένα έγκλημα τόσο ειδεχθές που είναι αδιάφορο για την κοινωνία ο σωφρονισμός του. Το σημαντικό είναι η προστασία της κοινωνίας από αυτούς τους ανθρώπους. Ένας άνθρωπος στον Άγιο Παντελεήμονα είχε καταδικαστεί και το ξαναέκανε. Ο βιαστής παιδιών παραμένει επικίνδυνος για τα παιδιά μας. Στη ζυγαριά το να μείνει μέσα και να μην του δοθεί άλλη ευκαιρία ή να προστατευτούν τα παιδιά, γέρνει στο να προστατευτούν τα παιδιά».

Αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών, ο κ. τόνισε ότι δεν θίγεται καθόλου ο δημόσιος χαρακτήρας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας είπε ακόμα ότι προχωράει ο θεσμός του προσωπικού γιατρού. «Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν απευθύνεται σε ασθενείς αλλά στον κάθε πολίτη» είπε και συνέχισε: «Δίνουμε χρήματα στην πρόληψη, δίνουμε κίνητρα για προσέλευση γιατρών».

Επικίνδυνοι για το ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Σχετικά, με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας, εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι «είναι επικίνδυνοι για το ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί» και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ληφθεί η απόφαση για την επιστροφή τους στις θέσεις τους.

Διαβάστε επίσης

Tα λεφτά που δεν δίνει ο Θεόδωρος, το άκυρο ευχαριστώ στον Κυριάκο και η αμηχανία της Αγαπηδάκη

Οικογένεια δημιουργεί «οπτικές αναμνήσεις» για τα 3 παιδιά της πριν τυφλωθούν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.