ΙΣΑ: Κόκκινη γραμμή η πιστοποίηση στη συνταγογράφηση

Κόκκινη γραμμή αποτελεί για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, (ΙΣΑ), η διατήρηση της πιστοποίησης στη συνταγογράφηση για όλους τους ιατρούς. Ξεκαθαρίζει μάλιστα, ότι το δικαίωμα στη συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων όλων των ιατρών αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα και δεν θα γίνει αποδεκτή καμία τροποποίηση αυτής της διαδικασίας, καθώς είναι προς όφελος του ασθενή και της δημόσιας υγείας.

Κανένας περιορισμός στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση 

Καλεί τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και τον γ. γραμματέα Μάριο Θεμιστοκλέους να επιβεβαιώσουν τη θέση που διατύπωσαν στην πρόσφατη Ημερίδα του Συλλόγου για τον προσωπικό ιατρό, σύμφωνα με την οποία αφενός δεν θα υπάρξει περιορισμός στην πιστοποίηση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και παραπεμπτικογραφία εξετάσεων και αφετέρου δεν πρόκειται να τεθεί θέμα επιστράτευσης των προσωπικών ιατρών.

ΙΣΑ: Κόκκινη γραμμή η διατήρηση πιστοποίησης στη συνταγογράφηση

«Αγωνιστήκαμε για την πιστοποίηση στη συνταγογράφηση όλων των ιατρών. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του ιατρικού κόσμου και δεν θα γίνει αποδεκτή καμία τροποποίηση αυτής της διαδικασίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή επιστράτευσης των ιατρών.

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης: 3.400 οι προσωπικοί γιατροί – 50 γιατροί 10 ειδικοτήτων

Ευλογιά των πιθήκων: 82 περιστατικά συνολικά στη χώρα μας

Κινητοποίηση ενόψει εποχικής γρίπης – Τα παυσίπονα με το σταγονόμετρο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.