Πλεύρης: 3.400 οι προσωπικοί γιατροί – 50 γιατροί 10 ειδικοτήτων

«Περισσότεροι από 3.400 είναι οι προσωπικοί γιατροί και χθες άνοιξαν οι αιτήσεις για τις 10 ειδικότητες προκειμένου να ενταχθούν στο σύστημα του προσωπικού γιατρού. Ήδη την πρώτη ημέρα 50 προσωπικοί γιατροί των 10 ειδικοτήτων δήλωσαν ότι μπαίνουν στο σύστημα του Προσωπικού γιατρού», τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σημειώνοντας ότι πάνω από 4,5 εκ. πολίτες αγκάλιασαν σε λιγότερο από τρεις μήνες τον θεσμό του Προσωπικού γιατρού.

Το 65% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών έχουν προσωπικούς γιατρούς

Το 50% της χώρας και σχεδόν το 65% άνω των 65 ετών που κάνουν χρήση του συστήματος υγείας και έχουν και μεγαλύτερη ανάγκη περίθαλψης έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό γιατρό.

Οι προσωπικοί γιατροί θα είναι περισσότεροι, εκτιμά ο Θ. Πλεύρης

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σημειώνει ότι “η πρώτη μέρα του ανοίγματος των ειδικοτήτων δείχνει ότι θα έχουμε περισσότερους γιατρούς και άρα οι πολίτες θα έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογής γιατρού. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας ότι ο προσωπικός γιατρός είναι μια επιπλέον δωρεάν παροχή της πολιτείας προς τον πολίτη και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται η ελεύθερη πρόσβαση του ασθενούς στο σύστημα υγείας, είτε αφορά τις εξετάσεις, είτε αφορά τη συνταγογράφηση”.

Η κόκκινη γραμμή για τον ΙΣΑ

Την ίδια στιγμή ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ξεκαθαρίζει για μία ακόμα φορά, ότι το δικαίωμα στη συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων όλων των ιατρών αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα που επετεύχθη μετά από αγώνες του ΙΣΑ, προ δεκαετίας (κατάληψη του Υπουργείου Υγείας το 2011) και δεν θα γίνει αποδεκτή καμία τροποποίηση αυτής της διαδικασίας καθώς είναι προς όφελος του ασθενή και της δημόσιας υγείας.

Ο ΙΣΑ καλεί τον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη και τον Γ. Γραμματέα Μ. Θεμιστοκλέους να επιβεβαιώσουν τη θέση που διατύπωσαν στην πρόσφατη Ημερίδα του Συλλόγου για τον Προσωπικό ιατρό, σύμφωνα με την οποία αφενός δεν θα υπάρξει περιορισμός στην πιστοποίηση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και παραπεμπτικογραφία εξετάσεων και αφετέρου δεν πρόκειται να τεθεί θέμα επιστράτευσης των προσωπικών ιατρών.
«Αγωνιστήκαμε για την πιστοποίηση στη συνταγογράφηση όλων των ιατρών .Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του ιατρικού κόσμου και δεν θα γίνει αποδεκτή καμία τροποποίηση αυτής της διαδικασίας »,ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και παράλληλα τόνισε ότι ο ΙΣΑ είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή επιστράτευσης των ιατρών.

Διαβάστε επίσης

Το πείραμα που θα συζητηθεί – Ποντίκια με ανθρώπινα εγκεφαλικά κύτταρα άλλαξαν την συμπεριφορά τους

Κινητοποίηση ενόψει εποχικής γρίπης – Τα παυσίπονα με το σταγονόμετρο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.