Νέα καρδιολογική κλινική στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Μια νέα, υπερσύγχρονη καρδιολογική κλινική εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία μετά από τις προσπάθειες του σημερινού διευθυντή της κλινικής, καθηγητή κύριου Μανώλη Βαβουρανάκη, της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κυρίας Μίνας Γκάγκα, που όταν ξεκίνησε η προσπάθεια ήταν διευθύντρια Ιατρικής υπηρεσίας του Σωτηρία καθώς και του Καθηγητή πνευμονολογίας κύριου Νικολάου Κουλούρη. Ανακαινίστηκε με δωρεά στη μνήμη της Άννας Ρηγοπούλου, ιατρού του νοσοκομείου που έφυγε νωρίς και του αδελφού της Σπήλιου Ρηγόπουλου.

Τα εγκαίνια της Γ΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης., παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνα Γκάγκα, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου.

Καρδιολογική κλινική πλήρως εξοπλισμένη

Πρόκειται για μία υπερσύγχρονη κλινική που διαθέτει 24 ανακαινισμένες κλίνες και Μονάδα Εμφραγμάτων με 8 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες, ενώ λειτουργεί εργαστήριο υπερήχων καρδιάς και αγγείων, καθώς και Αιμοδυναμικό Εργαστηρίο, όπου διενεργούνται διαγνωστικές στεφανιογραφίες, αγγειοπλαστικές συμπεριλαμβανομένων των πρωτογενών αγγειοπλαστικών για το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και επεμβάσεις δομικών παθήσεων της καρδιάς όπως διαδερμική αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας, σύγκλιση μεσοκολπικής επικοινωνίας κ.α..

Η κατασκευή του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε με δωρεά των Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου (Αιγέας ΑΜΚΕ) και ο αγγειογράφος/στεφανιογράφος χορηγήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής. Συγχρόνως ανακαινίστηκε και η δεύτερη αίθουσα αιμοδυναμικού εργαστηρίου όπου διενεργούνται ηλεκτροφυσιολογικές μελέτες και τοποθετήσεις βηματοδοτών – απινιδωτών.

Η ύπαρξη αυτής της κλινικής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος της Ελλάδας και της νότιας Ευρώπης είναι πολύ σημαντική για την ολιστική αντιμετώπιση των ασθενών με καρδιοαναπνευστικά νοσήματα

Το νοσοκομείο Σωτηρία είναι το νοσοκομείο που αντιμετώπισε διαχρονικά τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, ξεκινώντας από την φυματίωση αλλά και λοιμώξεις όπως το μέρος και το σας και καταλήγοντας στο κορονοϊό όπου είναι το νοσοκομείο που αντιμετώπισε το μεγαλύτερο όγκο ασθενών με COVID.

Η κλινική βρίσκεται ήδη στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών του Ε.Σ.Υ. συμμετέχοντας πλήρως σε πρωινές εφημερίες και σε γενικές εφημερίες ανά τέσσερις ημέρες. Επιπλέον λειτουργούν πρωινά εξωτερικά ιατρεία (Δυσλιπιδαμίας, Καρδιάς – Σακχαρώδους Διαβήτη – Παχυσαρκίας και Μεταβολικών νοσημάτων, Καρδιοογκολογίας, Kαρδιολογικής παρακολούθησης post-COVID Καρδιακής Ανεπάρκειας και Μυοκαρδιοπαθειών, Αρρυθμιολογικό – Βηματοδότησης, Δομικών Παθήσεων της καρδιάς, Επεμβατικής Καρδιολογίας κ.α.).

Το ανθρώπινο δυναμικό της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής αποτελούν 14 ειδικευμένοι καρδιολόγοι (Καθηγητές Ιατρικής Σχολής και Ιατροί Ε.Σ.Υ), 13 ειδικευόμενοι ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, τεχνολόγοι και διοικητικό προσωπικό.

Διαβάστε επίσης 

Νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Chief Dental Officers ο Αριστομένης Συγγελλάκης

Μπορεί το σεξ να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.