Νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Chief Dental Officers ο Αριστομένης Συγγελλάκης

Ο οδοντίατρος Αριστομένης Συγγελάκης και Chief Dental Officer της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκλέχθηκε ομόφωνα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Κορυφαίων Λειτουργών Οδοντιατρικής (The Council of European Chief Dental Officers).

Στη Γαλλία η εκλογή του Αριστομένη Συγγελάκη

Ο Αριστομένης Συγγελάκης αναδείχθηκε στη θέση αυτή, στο πλαίσιο του κοινού συνεδρίου της European Association of Dental Public Health και του Council of European Chief Dental Officers (CECDO) στις 10 Σεπτεμβρίου 2022, στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε επίσης η αναπληρώτρια Chief Dental Officer της Ελληνικής Δημοκρατίας Μαρία Τσαντίδου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, στο CECDO μετέχει ένας εθνικός εκπρόσωπος (και ένας αναπληρωτής του) από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεί σύμβουλο των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων διεθνών οργανισμών, σε θέματα που σχετίζονται με την πολιτική για τη στοματική υγεία και την οδοντιατρική φροντίδα.

Την περίοδο αυτή η Στοματική Υγεία είναι στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος λόγω της υιοθέτησης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον Μάιο του 2021 ενός πρωτοποριακού ψηφίσματος, που καλεί τις χώρες – μέλη να εργαστούν στην κατεύθυνση της Καθολικής Κάλυψης Στοματικής Υγείας, δηλαδή της πρόσβασης όλων των ανθρώπων στην οδοντιατρική φροντίδα, από την πρόληψη έως τη θεραπεία και την αποκατάσταση, χωρίς αποκλεισμούς.

Στη φωτογραφία μέλη του CECDO στον προαύλιο χώρο της Ιατρικής Σχολής του Μονπελιέ -της αρχαιότερης του κόσμου – αμέσως μετά την εκλογή του Αριστομένη Συγγελάκη.

Νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Chief Dental Officers ο Αριστομένης Συγγελλάκης

Διαβάστε επίσης

Aυξανόμενες ενδείξεις ότι θα μπούμε σε τροχιά έξαρσης της COVID-19 το φθινόπωρο και τον χειμώνα

5 συμβουλές για να βρείτε το σωστό μέγεθος πάνας

Αυξημένη η ζήτηση στα εμβόλια της γρίπης, πώς θα χορηγούνται φέτος

Αγαπήστε τα καρύδια όσο είστε νέοι – Ο μελλοντικός σας εαυτός θα σας ευχαριστεί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.