Η υπογονιμότητα οφείλεται και στην ηλικία; Το ερώτημα που καίει

Τι να κάνω για την υπογονιμότητα που οφείλεται στην ηλικία; Σίγουρα πρόκειται για ένα ερώτημα που καίει… Έχετε ποτέ σκεφτεί αν και κατά πόσο, μπορεί να επηρεάζει την προσωπικότητά σας, τον τρόπο που συμπεριφέρεστε, που σκέφτεστε και αποφασίζετε, η συλλογική πεποίθηση που λέει «πρέπει να αποκτήσεις παιδιά πριν να είναι πολύ αργά»;
Πώς όμως ορίζεται το «αργά» για τη σύγχρονη γυναίκα που επιθυμεί για τον εαυτό της να εκπληρώσει όλους τους στόχους της σε εκπαιδευτικό, επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο μεταξύ των οποίων και η δημιουργία οικογένειας;
“Η υπογονιμότητα που αναπόφευκτα, ως φυσική εξέλιξη, έρχεται στη ζωή της γυναίκας από μια ηλικία και μετά, ήταν ένα από τα πιο δυσεπίλυτα ζητήματα των γυναικών μέχρι πρότινος, κι αυτό γιατί συνήθως οδηγούσε τις γυναίκες, και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη τις οδηγεί, σε συμβιβασμούς ζωής, άλλοτε συνειδητούς κι άλλοτε υποσυνείδητους”, μάς λέει ο Παναγιώτης Ψαθάς MD, PhD – Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος.

Και όμως υπάρχει πρόληψη

Αυτό όμως δεν μπορεί να ισχύει σήμερα καθώς η ηλικιακή υπογονιμότητα μπορεί πλέον να προληφθεί.
Η επιλογή της διατήρησης γονιμότητας μέσω της κατάψυξης ωαρίων, είναι ίσως η πιο σημαντική ευκαιρία στη ζωή μιας νέας γυναίκας, να προλάβει αυτή τη φυσική εξέλιξη, που από μικρή ηλικία παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο, στις αποφάσεις της, διαμορφώνει το χαρακτήρα της κι επιδρά καθοριστικά στην προσωπική της ανάπτυξη.
Με την επιλογή της κατάψυξης ωαρίων οι γυναίκες κατανοούν πλέον ότι μπορούν να τα έχουν όλα και πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους που βασίζονται στις πραγματικές επιθυμίες τους κι όχι στην πίεση του χρόνου.

Κατάψυξη ωαρίων

Η μετάθεση της μητρότητας για αργότερα με την κατάψυξη ωαρίων βάζει τις γυναίκες στη θέση που δικαιούνται. Στη θέση των ίσων ευκαιριών κι επιλογών στην κοινωνία.
Στην Ελλάδα όλο και περισσότερες είναι οι γυναίκες που προχωρούν σε κρυοσυντήρηση ωαρίων για κοινωνικούς λόγους, δείγμα ουσιαστικής απελευθέρωσης και χειραφέτησης του γυναικείου νεανικού πληθυσμού στη χώρα μας, γεγονός που διαμορφώνει σιγά – σιγά και μια νέα κουλτούρα ισότητας.

Όλο και περισσότερες γυναίκες εμπιστεύονται την κατάψυξη ωαρίων

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι μια πραγματική επανάσταση στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
Τα κρυοσυντηρημένα ωάρια μπορεί να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα ωάρια που δεν έχουν καταψυχθεί και αυτό είναι μία πραγματικότητα χάρη στην πλέον εξελιγμένη τεχνική κρυοσυντήρησης, την υαλοποίηση (vitrification). Η υαλοποίηση είναι η διαδικασία υπερταχείας κρυοσυντήρησης ωαρίων, που εμποδίζει το σχηματισμό ενδοκυτταρικών κρυστάλλων με τη χρήση νέας γενιάς κρυοπροστατευτικών. Με την αποφυγή δημιουργίας ενδοκυτταρικών κρυστάλλων, τα κρυοσυντηρημένα ωάρια, προστατεύονται από μια πιθανή βλάβη κυρίως κατά τη διαδικασία της απόψυξής τους.

Τι θα γίνει όταν θελήσω να κάνω παιδί;

Όταν η γυναίκα αποφασίσει να κάνει παιδί, τότε γίνεται απόψυξη των ωαρίων και ακολουθείται η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης με το σπέρμα του συζύγου ή του συντρόφου.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.