Μπορώ να χάσω βάρος, αν δεν ιδρώνω στο γυμναστήριο;

Είστε από εκείνους που πιστεύουν ότι χάνεις βάρος μόνο όταν… ιδρώνεις τη φανέλα στο γυμναστήριο; Ότι αν ακολουθήσεις ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα, ενδεχομένως να μην μπορέσεις να είσαι όσο fit θα ήθελες; Κι όμως…
Καμία προπόνηση δεν είναι χάσιμο χρόνου – ακόμη και ένας περίπατος είναι ωφέλιμος για το σώμα και το μυαλό. Αλλά όταν έχετε θέσει συγκεκριμένους στόχους, όπως η απώλεια βάρους, ίσως αναρωτηθείτε αν μια προπόνηση, που δεν σας κάνει να ιδρώνετε, θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας.

Τα καλά νέα για το γυμναστήριο

Σύμφωνα με τον Sander Rubin, MD, ειδικό στην αθλητική ιατρική στη σχολή Northwestern Medicine, η εφίδρωση δεν έχει να κάνει με την ποσότητα θερμίδων που καίμε. «Ο ιδρώτας είναι πολύ καλύτερη ένδειξη της ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος, σε αντίθεση με τις θερμίδες που καίγονται», αναφέρει.
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε την ποσότητα του ιδρώτα ως ένδειξη του πόσο σκληρά γυμνάζεστε. Με άλλα λόγια, «είναι απολύτως εφικτό να χάσετε βάρος χωρίς την όποια εφίδρωση στην προπόνησηή σας», αναφέρει ο Dr. Rubin.

Η απώλεια βάρους που είναι άμεσο αποτέλεσμα της εφίδρωσης

Όταν ιδρώνετε πολύ, είναι αλήθεια ότι θα καταλήξετε να χάσετε βάρος μόνο από αυτό. Ωστόσο, θα πάρετε ξανά αυτές τις θερμίδες όταν ενυδατωθείτε μετά την προπόνηση. «Αυτό που θα χάσετε από την εφίδρωση δεν είναι μόνιμο αποτέλεσμα. Θα αντικατασταθεί από νερό, σε αντίθεση με τις πραγματικές θερμίδες που καίτε όταν γυμνάζεστε».
Το λεγόμενο «βάρος του νερού» δεν είναι το είδος του βάρους που πραγματικά θέλετε να χάσετε. Η υπερβολική εφίδρωση και η αϋπνία μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες ενέργειες, ακόμα κι αν είστε ελαφρώς αφυδατωμένοι: μπορεί να αισθάνεστε κούραση, ζάλη, δυσκοιλιότητα. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό πριν, μετά και κατά τη διάρκεια δύσκολων ασκήσεων. Και ναι, αξίζει να σταματήσετε το τρέξιμο ή την προπόνηση για να πιείτε μια γουλιά νερό όταν το χρειάζεστε.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.