Νέα μέθοδος θα βοηθάει τα άτομα με διαβήτη 2 να χάνουν βάρος στον ύπνο τους

Τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 θα μπορούν να χάσουν βάρος στον ύπνο τους, με τη βοήθεια μιας νέας μεθόδου.

Oμάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναζητά εθελοντές για να δοκιμάσουν το νέο σύστημα που θα εξετάσει εάν η εισπνοή λιγότερου οξυγόνου κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να συμβάλει στην απώλεια βάρους, γράφει το bloomberg.com. Στόχος της μελέτης είναι να διερευνηθεί εάν ο ύπνος σε ειδικές σκηνές σε περιβάλλον χαμηλού οξυγόνου είναι αποτελεσματικός στη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα και κατά συνέπεια στην απώλεια βάρους.

Τα άτομα με διαβήτη 2 μπορεί να χάνουν βάρος στον ύπνο τους;

Προηγούμενα στοιχεία είχαν δείξει ότι η υποξία μπορεί να μειώσει την όρεξη και να κάψει περισσότερες θερμίδες σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Οι εθελοντές που θα συμμετέχουν στις δοκιμές μπορούν να το κάνουν στο σπίτι τους, θα κοιμούνται σε μια σκηνή που έχει δημιουργήσει η ομάδα ερευνητών, για δύο περιόδους των 10 ημερών το καθένα, αναφέρει το bbc.com.

Σε μια περίοδο, το επίπεδο οξυγόνου θα προσαρμοστεί στο 15%, παρόμοια με τα επίπεδα στα οποία εκτίθενται οι επιβάτες ενός αεροπλάνου ή οι άνθρωποι που ζουν σε μεγάλα υψόμετρα.

«Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια κοινή πάθηση που προκαλεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας να γίνουν πολύ υψηλά. Για πολλούς ανθρώπους, είναι μια μακροχρόνια πάθηση που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινή τους ζωή και να τους εκθέσει σε υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν άλλες σοβαρές επιπλοκές, όπως καρδιακές παθήσεις ή προβλήματα όρασης. δήλωσε ο Δρ Ant Shepherd, ανώτερος λέκτορας στη Σχολή Επιστήμης Αθλητισμού, Υγείας και Άσκησης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των δοκιμών, οι εθελοντές θα πρέπει να φορούν έξυπνες συσκευές παρακολούθησης, να τηρούν αρχείο καταγραφής των τροφίμων που καταναλώνουν και να δέχονται δείγματα για ανάλυση. Επιπλέον, οι ερευνητές θα αναλύσουν τη σύσταση του σώματός τους και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους για να κατανοήσουν την αντίδραση του οργανισμού στην υποξία.

«Υπάρχουν ήδη άφθονα στοιχεία από άλλες μελέτες ότι η υποξία βελτιώνει τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα και συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Δεν είμαστε απολύτως σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά πιστεύουμε ότι πιθανότατα βοηθά στην καύση περισσότερων θερμίδων και στην καταστολή της λαχτάρας, ώστε οι άνθρωποι να μην αισθάνονται τόσο πεινασμένοι», πρόσθεσε ο Shepherd.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης

Aντηλιακό σπρέι προσώπου: Πως να το επιλέξετε και κυρίως πως να το εφαρμόσετε

Το Νο1 λαχανικό για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.