Ροδάκινα: Πόσο διαρκούν και πώς να καταλάβετε αν έχουν χαλάσει

Πόσο διαρκούν τα ροδάκινα και πώς μπορείτε να καταλάβετε αν είναι ώριμα ή έχουν χαλάσει; Μπορεί να έχετε ροδάκινα στο ψυγείο εδώ και μερικές μέρες, αλλά πρέπει να ξέρετε ποια σημάδια αλλοίωσης πρέπει να αναζητήσετε.

Πότε ωριμάζουν τα ροδάκινα;

Ώριμο είναι ένα ροδάκινο, όταν δεν είναι τελείως σφιχτό όταν το πιέζετε απαλά, αλλά όχι τόσο μαλακό ώστε να μείνει το αποτύπωμά σας.

Τα σφιχτά ροδάκινα είναι άγουρα και χρειάζεστε ακόμα λίγο χρόνο μέχρι να γίνουν μαλακά και ζουμερά, ενώ τα μαλακά ροδάκινα είναι υπερβολικά ώριμα και είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιήσετε το συντομότερο δυνατό.

Μπορείτε επίσης να μυρίσετε ένα γλυκό άρωμα και να δείτε ένα χρυσοκίτρινο χρώμα (αντί για ανοιχτό κίτρινο) κοντά στο στέλεχος, αλλά αυτά τα σημάδια δεν είναι τόσο συνεπή. Επιπλέον, δεν είναι πάντα ξεκάθαρο αν το άρωμα είναι αρκετά δυνατό ή γλυκό ή αν αυτή η απόχρωση κοντά στο στέλεχος είναι ακόμα ανοιχτό κίτρινο ή όχι, σύμφωνα με το doesitgobad.com.

Πόσο διαρκούν τα ροδάκινα;

  • Άγουρα ροδάκινα: 1 – 3 ημέρες εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν
  • Ώριμα ροδάκινα: 1 – 2 ημέρες εκτός ψυγείου, 5-7 ημέρες στο ψυγείο
  • Κομμένα ροδάκινα: έως 4 ημέρες στο ψυγείο

Τα άγουρα ροδάκινα χρειάζονται 1 με 3 ημέρες για να ωριμάσουν. Μόλις ωριμάσουν, διατηρούνται έως και μια εβδομάδα αν τα βάλετε στο ψυγείο και μόνο 1 με 2 ημέρες εάν τα αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Εάν χρειάζεστε περισσότερο χρόνο, μπορείτε πάντα να καταψύξετε ροδάκινα ή να φτιάξετε μαρμελάδα ροδάκινου .

Πώς να επιλέξετε ροδάκινα με βάση τις ανάγκες σας

  • Αγοράστε σκληρά, αν δεν σας πειράζει να περιμένετε τουλάχιστον μία ή δύο μέρες μέχρι να ωριμάσουν.
  • Επιλέξτε αυτά που είναι πιο μαλακά όταν τα πιέζετε απαλά, εάν πρόκειται να τα καταναλώσετε τις επόμενες ημέρες.
  • Πάρτε μαλακά ροδάκινα εάν ξέρετε ότι θα τα φάτε την ίδια μέρα μέρα περίπου ή σκοπεύετε να κάνετε γλυκό ή μαρμελάδα.

Πώς να καταλάβετε εάν ένα ροδάκινο έχει χαλάσει;

Απορρίψτε τα ροδάκινα που:

  • Είναι μουχλιασμένα ή σάπια. Τα πληγωμένα ροδάκινα αναπτύσσουν μούχλα και αυτά που κάθονται σε θερμοκρασία δωματίου για πολύ καιρό συχνά σαπίζουν. Εάν η περιοχή που έχει ανοίξει είναι μικροσκοπική, μπορείτε πιθανώς να την κόψετε, αλλά αν δεν είναι, πετάξτε ολόκληρο το φρούτο.
  • Είναι μουχλιασμένα, στριμωγμένα ή έχουν υγρά. Εάν το φρούτο φτάσει στο σημείο που απλά πιάνοντάς το αφήνει μια εσοχή ή είναι εξαιρετικά μαλακό με έναν ακαθάριστο τρόπο, μην τα αγοράσετε.
  • Μυρίζουν άσχημα. Εάν το φρούτο ή όλα τα φρούτα αναδίδουν μια μυρωδιά μούχλας και δεν είναι εμφανές από ποιο φρούτο προέρχεται, πετάξτε τα όλα.
  • Είναι καφέ εσωτερικά. Τα πυρηνόκαρπα είναι γνωστό ότι υποφέρουν από εσωτερική διάσπαση που στην αρχή δεν αφήνει κανένα σημάδι στο δέρμα του φρούτου. Αν λοιπόν ανοίξετε το ροδάκινο και το μεγαλύτερο μέρος της σάρκας είναι καφέ ή διάφανο, πετάξτε το.
  • Εάν παρατηρήσετε οτιδήποτε άλλο σχετικά με τα ροδάκινα που σας φαίνεται ύποπτο, εμπιστευτείτε την αίσθησή σας.

Μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου:

  • Πλύνετε πριν φάτε και μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά. Το τρεχούμενο νερό είναι αρκετά καλό. Και αν πρέπει να πλύνετε τα ροδάκινα σας πριν τα αποθηκεύσετε, στεγνώστε τα καλά.
  • Βάλτε τα στο ψυγείο μόνο αφού ωριμάσουν. Αν δεν αφήσετε τα ροδάκινα σας να ωριμάσουν, δεν θα είναι τόσο ζουμερά και γλυκά όσο πρέπει να είναι. Αντίθετα, θα είναι ξινά και σκληρά.
  • Μην τα στοιβάζετε. Τα ώριμα φρούτα μελανιάζουν εύκολα, επομένως η στοίβαξή τους κατά την αποθήκευσή τους δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που είμαστε ευγενικοί όταν ελέγχουμε αν είναι ώριμα – σε κανέναν δεν αρέσει ένα μελανιασμένο ροδάκινο που χαλάει γρήγορα.
  • Τα φρούτα που είχατε στο ψυγείο αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μία ώρα πριν την κατανάλωση για καλύτερη γεύση.

Όλα αυτά ισχύουν για τα νεκταρίνια αλλά και για τα βερίκοκα .

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: Γι αυτό τον λόγο δεν θα ανακοινώνονται κάθε μέρα τα κρούσματα κορωνοϊού

H καλύτερη στιγμή για προληπτικό botox ή baby botox – Η βασική διαφορά και ο κίνδυνος από τις πολλές ενέσεις

Συνήθειες Πολάκη στον ΕΟΔΥ, αλλαγή Φιλίππου και πλεύρισμα Πλεύρη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.