Διεθνές Συμπόσιο για το πεπτικό σύστημα – Με παγκόσμια live μετάδοση ενδοσκοπήσεων από το Metropolitan Hospital

Το 5ο Αθηναϊκό Διεθνές Συμπόσιο για τις παθήσεις του πεπτικού συστήματος θα διεξαχθεί στην Αθήνα την 1η και 2 Ιουλίου με τη συμμετοχή κορυφαίων γαστρεντερολόγων από όλο τον κόσμο, ενώ θα περιλαμβάνει σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση ενδοσκοπικές πράξεις που θα διεξαχθούν και στο Metropolitan Hospital.

Στο Συμπόσιο θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις και οι πιο σύγχρονες τεχνικές στον τομέα της ενδοσκοπικής γαστρεντερολογίας με διαλέξεις, περισσότερες από 20 ιατρικές πράξεις σε απευθείας δορυφορική μετάδοση και εφαρμογές με τη χρήση νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης.

Στο Συμπόσιο συμμετέχουν επιφανείς γαστρεντερολόγοι από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αυστραλία και διαδικτυακά από την Ιαπωνία και Κίνα που έχουν διακριθεί για την επιτυχή εφαρμογή νεότερων επεμβατικών ενδοσκοπικών πράξεων για τις παθήσεις του πεπτικού σωλήνα, όπως είναι η αφαίρεση αρχόμενων όγκων–πολυπόδων του πεπτικού συστήματος, η μυοτομή του οισοφαγικού σφιγκτήρα στην αχαλασία, η διατομή του εκκολπώματος zenker, η παροχέτευση παγκρεατικών κύστεων και ο καυτηριασμός του οισοφάγου Barrett.

Σημειώνεται ότι η σύγχρονη ενδοσκοπική γαστρεντερολογία παρέχει πλέον τη δυνατότητα για ελάχιστα επεμβατικές πράξεις και με χαμηλότερο οικονομικό κόστος που απαιτούν μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο και προσφέρουν ψηλά ποσοστά επιτυχίας, μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτερη επανάκαμψη του ασθενούς στην καθημερινότητα.

Βασικοί στόχοι και δραστηριότητες του 5ου Αθηναϊκού Διεθνούς Συμποσίου είναι:

• Βασική γνώση: Εκτενείς διαλέξεις σχετικά με πρόσφατες εξελίξεις στις πεπτικές παθήσεις, προθεραπευτικές αξιολογήσεις και παρακολούθηση μετά τη θεραπεία
• Ζωντανές διαδικασίες: Ζωντανές επιδείξεις περιστατικών μέσω δορυφορικής μετάδοσης
• Πρακτική εμπειρία: Πρακτικά μαθήματα όπου οι συμμετέχοντες εξασκούνται χρησιμοποιώντας τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό στον τομέα
• Διευρυμένα επιστημονικά πεδία: Διεπιστημονικές ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων IBD και ηπατικής νόσου
• Νέες Τεχνολογίες: Διερεύνηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στον τομέα μας τον τελευταίο καιρό

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από το Asian Institute of Gastroenterology με επιστημονικούς συνεργάτες την Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία και την Επαγγελματική Ένωση Γαστρεντερολόγων Ελλάδας.

Το 5ο Αθηναϊκό Διεθνές Συμπόσιο για τις παθήσεις του πεπτικού συστήματος θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και από την Ελλάδα συμμετέχουν τα Θεραπευτήρια Metropolitan Hospital και Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.
Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Διαβάστε επίσης

Ο Μπραντ Πιτ πιστεύει ότι πάσχει από αυτή την ασθένεια και αδίκως γίνεται αντιπαθητικός

Δυσφαγία: Πώς ταλαιπωρεί όλες τις ηλικίες;

Ο λόγος που το σκανδιναβικό περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση για τη στεφανιαία νόσο

Οι 10 καλύτερες αντικαρκινικές τροφές – Πώς και από ποιες μορφές καρκίνου μας προστατεύουν

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.