Καθηγητής Γαλιατσάτος: “Ο κορονοϊός δεν θα φύγει ποτέ – Η ευλογιά των πιθήκων δεν θα γίνει πανδημία”

Καθησυχαστικός για την ευλογιά των πιθήκων εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, μετά και τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα. «Χρειάζεται προσοχή και όχι φόβος. Έχουμε θεραπείες για αυτή» τόνισε ειδικότερα.

«Έχουμε εμβόλια και φάρμακα που λειτουργούν. Δεν έχουμε φόβο, δεν θα γίνει πανδημία» συμπλήρωσε στο Mega ο καθηγητής.

Για τον κορονοϊό

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins αναφέρθηκε και στην εξέλιξη της πανδημίας. «Ο κορωνοϊός δε νομίζω ότι θα φύγει ποτέ, πρέπει να βρούμε τρόπο να ζει μαζί μας, να τον κρατάμε αδύναμο με τα εργαλεία που έχουμε. Στο μέλλον θα έχουμε τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, αλλά φαίνεται πως θα τα κάνουν συγκεκριμένες ομάδες, επαγγελματικές ή ηλικιακές» είπε μεταξύ άλλων, ενώ συνέχισε λέγοντας “υπάρχει ο φόβος το φθινόπωρο να είμαστε λίγο χειρότερα με τον κορωνοϊό. Μέχρι αυτή τη στιγμή, με τις παραλλαγές της Όμικρον έχουμε δει ότι δε σε στέλνουν στο νοσοκομείο, αν και έχουμε πολλά κρούσματα. Έχει γίνει πιο αδύναμη η μετάλλαξη”.

«Για την 4η δόση, άνθρωποι που είναι καλά στην υγεία τους, μπορούν να περιμένουν το φθινόπωρο» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

5 ασκήσεις του 10λεπτου για εσένα που δεν έχεις καθόλου χρόνο

Μenarini Hellas: Δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης για την αρτηριακή υπέρταση

5 αφροδισιακές τροφές που θα ανεβάσουν τη λίμπιντό σου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.