Μenarini Hellas: Δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης για την αρτηριακή υπέρταση

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Menarini Hellas, μια σειρά από δράσεις, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υπέρτασης. με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας, καθώς επίσης και την επαγρύπνηση των ασθενών για την Υπέρταση, τους κινδύνους της αρρύθμιστης πίεσης και τη σημασία της σωστής ρύθμισής της,

Το προσδόκιμο ζωής του μέσου Ευρωπαίου αυξάνεται όλο και περισσότερο τις τελευταίες δεκαετίες ενώ το 2060 εκτιμάται ότι ένας στους τρεις Ευρωπαίους πολίτες, θα είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, σύμφωνα με μελέτη της ΕΕ (2019).

Ωστόσο η επιδίωξη για την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, συνδέονται άρρηκτα με την πρόληψη των παθήσεων εκείνων με υψηλό δείκτη νοσηρότητας και θνητότητας στο γενικό πληθυσμό. Οι κυριότερες από αυτές τις παθήσεις αποτελούν τα καρδιαγγειακά νοσήματα με το σημαντικότερο παράγοντα πρόσκλησης τους την αρτηριακή υπέρταση.Στη χώρα μας από υπέρταση πάσχουν ένας (1) στους τρεις (3) Έλληνες τα τελευταία χρόνια και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν, έχοντας έτσι προκαλέσει σημαντικές βλάβες στον οργανισμό τους, όταν πλέον διαγιγνώσκεται. Επιπλέον ένας (1) στους τρεις (3) Έλληνες που λαμβάνουν αγωγή δεν ρυθμίζουν σωστά την πίεση τους.

Μenarini Hellas: Δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ασθενών αλλά και του ευρύτερου κοινού για τη σημασία της σωστής ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης, η Menarini Hellas δημιούργησε ένα ενημερωτικό video,το οποίο φιλοξενήθηκε στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, με σημαντικές και αναλυτικές πληροφορίες για την Υπέρταση και την παθοφυσιολογία της, τα ποσοστά των αρρύθμιστων ασθενών στην Ελλάδα και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Στο ενημερωτικό video μεταξύ άλλων ο κ. Κων/νος Τσιούφης, Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ, Δ/ντής Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, ΓΝΑ Ιπποκράτειο, αναφέρει: «Το 15% των θανάτων παγκοσμίως οφείλεται στην υψηλή αρτηριακή πίεση. Η ρύθμιση της πίεσης, σε τιμές κάτω των 140 mmHg(συστολική) και κάτω των 90 mmHg(διαστολική) συμβάλλει στη μείωση κατά 50% των εγκεφαλικών επεισοδίων και κατά 20% των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου.

Η αρτηριακή υπέρταση συνοδεύεται και από άλλες συννοσηρότητες. Το 20% των υπερτασικών ασθενών πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, το 50% πάσχουν από παχυσαρκία ενώ 8 στους 10 έχουν αυξημένη LDL Χοληστερόλη. Η συνάθροιση αυτών των παραγόντων κινδύνου συνιστά αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο στην πλειοψηφία των υπερτασικών ασθενών».

Στην ίδια φιλοσοφία, για τους εργαζόμενους της εταιρείας πραγματοποιήθηκε 40λεπτη ενημερωτική διαδικτυακή ομιλία με τη συμμετοχή των: κ. Χαρ.Γάτα, Ιατρικoύ Συμβούλου, Menarini Hellas και της κας. Μ. Ποικιλίδου, Ειδικής Παθολόγου – Υπερτασιολόγου.

Διαβάστε επίσης 

Το πρώτο διαπιστευμένο εκπαιδευτικό Κέντρο Ηλεκτροφυσιολογίας στην Καρδιολογική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ

Korres: Πέντε νέα αρώματα, που θυμίζουν την ανέφελη ατμόσφαιρα του ελληνικού καλοκαιριού

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.