ΕΟΦ: Προσοχή! Αποσύρονται αμπούλες αντιγήρανσης γνωστής εταιρείας

Σε ανάκληση όλων των παρτίδων καλλυντικού προϊόντος της Vichy και συγκεκριμένα αμπουλών αντιγήρανσης, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ειδικότερα, την ανάκληση όλων των παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος «Αμπούλες αντιγήρανσης Vichy LIFTACTIV Specialist peptide-C» (συσκευασίες των 1, 10 και 30 αμπουλών), καθώς διαπιστώθηκε ότι με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς, η πίεση που περιέχεται στις αμπούλες μπορεί να αυξηθεί και να αποδυναμώσει το γυαλί, γεγονός που ενδέχεται, σε σπάνιες περιπτώσεις, να οδηγήσει σε κίνδυνο κοψίματος κατά το άνοιγμα.

Έχοντας υπόψη:

Το άρθρο 6, παρ.ΙΙ, εδ.8 του Ν. 1316/83 (ΦΕΚ 3 Α΄) «Ίδρυση, οργάνωση και αρμοδιότητες του Ε.Ο.Φ.», όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 25 του Ν. 3730/2008 (ΦΕΚ 262 Α΄),
Τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΚ) 1223/2009,
Τις διατάξεις της υπ ́αρ. Δ3(α)/ 91512/15-01-2018 κοινής υπουργικής απόφασης,
Την υπ’ αρ. πρ. ΕΟΦ 56695/26-05-2022 ενημέρωση της εταιρείας L’Oréal Hellas A.E., Vichy LIFTACTIV Specialist peptide-C

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας L’Oreal Hellas A.E., αναφέρει ο ΕΟΦ σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως υπογραμμίζεται, η εταιρεία L’Oreal Hellas A.E. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου καλλυντικού προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης 

Καρδιακή ανεπάρκεια: Η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης

Σε τι βοηθά ο ύπνος χωρίς ρούχα;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.