Δερματολογική Εταιρεία – Λέπρα: Κανένας κίνδυνος και κανένας λόγος στιγματισμού

Η νόσος του Hansen ή Λέπρα, όπως είναι περισσότερο γνωστή, είναι μία χρόνια λοίμωξη που προσβάλλει κυρίως το δέρμα και το νευρικό σύστημα του ανθρώπου, εξηγεί η Ελληνική  Δερματολογική Εταιρεία. Η πάθηση προκαλείται από το μυκοβακτηρίδιο της Λέπρας και η μετάδοσή της είναι εξαιρετικά δύσκολη και συμβαίνει κάτω από ειδικές συνθήκες. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σπάνια πάθηση, με συχνότητα που φθίνει συνεχώς παγκόσμια. Στην Ελλάδα τείνει να εξαφανιστεί με τα κρούσματα να είναι πια ελάχιστα!

Η Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία για τη λέπρα

Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), με αφορμή τα δύο κρούσματα Λέπρας, που εντοπίστηκαν στη χώρα μας, με τον έναν ασθενή να νοσηλεύεται στο ΠΓΝ «Αττικόν» και τον άλλον στο ΠΓΝ Πατρών στο Ρίο, ενημερώνει τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και λόγος πανικού.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΑΕ κ. Γ. Κοντοχριστόπουλος, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Διευθυντής, Δερματολογική Κλινική Ε.Σ.Υ., Νοσοκομείο Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός», διευκρινίζει: «Η λέπρα είναι πάθηση μη θανατηφόρα και απόλυτα θεραπεύσιμη με κοινά αντιβιοτικά.Συνήθως δεν απαιτείται νοσηλεία ενώ ο εγκλεισμός των ασθενών θεωρείται αναχρονιστικός και ηθικά απαράδεκτος. Για το λόγο αυτό, το κοινό δεν πρέπει να ανησυχεί. Ούτε όμως η νόσος πρέπει να στιγματίζεται και βεβαίως ούτε ο πάσχων από αυτή».

Δερματολογική Εταιρεία - Λέπρα: Κανένας κίνδυνος και κανένας λόγος στιγματισμού
Το δέρμα ασθενούς με λέπρα, ένα μήνα μετά την έναρξη της θεραπείας.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ κ. Γ. Μπάρκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, αναφέρει σχετικά: «Ο Δερματολόγος είναι o αρμόδιος Ιατρός που γνωρίζει καλά τα συμπτώματα της νόσου, τα αναγνωρίζει έγκαιρα και συστήνει την κατάλληλη θεραπεία. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού και ανησυχίας. Οφείλουμε να είμαστε καθησυχαστικοί καθώς η Λέπρα δεν μεταδίδεται εύκολα, ενώ υπάρχουν πάρα πολλά φάρμακα για να αντιμετωπιστεί. Για οτιδήποτε παρατηρήσετε, να μην ανησυχήσετε, και να απευθυνθείτε στον Δερματολόγο σας».

Περισσότερες πληροφορίες: edae.gr

Διαβάστε επίσης

Η λατρεία στο μίσος και η αύξηση της διαδικτυακής κακίας

Τι ισχύει για το σεξ και την ευλογιά των πιθήκων – Οι συστάσεις λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.