Έξι αφρικανικές χώρες θα παραγάγουν τα δικά τους mRNA εμβόλια κατά της COVID-19

Έξι αφρικανικές χώρες επιλέχθηκαν για να δημιουργήσουν τη δική τους παραγωγή εμβολίου mRNA, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). H αφρικανική ήπειρος έχει αποκλειστεί σε μεγάλο βαθμό από την πρόσβαση σε εμβόλια για τον κορονοϊό.

Ποιες χώρες επιλέχθηκαν

Η Αίγυπτος, η Κένυα, η Νιγηρία, η Σενεγάλη, η Νότια Αφρική και η Τυνησία επιλέχθηκαν ως οι πρώτοι αποδέκτες τεχνολογίας από τον παγκόσμιο κόμβο εμβολίων mRNA του ΠΟΥ, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι η Αφρική μπορεί να παράξει τα δικά της εμβόλια για την καταπολέμηση της Covid και άλλων ασθενειών.

«Κανένα άλλο γεγονός όπως η πανδημία Covid-19 δεν έχει δείξει ότι η εξάρτηση από λίγες εταιρείες για την παροχή παγκόσμιων δημόσιων αγαθών είναι περιοριστική και επικίνδυνη», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Σημείωσε ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για την υγεία και επίτευξης καθολικής υγειονομικής κάλυψης είναι να αυξηθεί σημαντικά η ικανότητα όλων των περιοχών να παράγουν τα προϊόντα υγείας που χρειάζονται.

Τελετή στις Βρυξέλλες

Η τελετή για την ανακοίνωση μεταφοράς τεχνολογίας mRNA θα πραγματοποιήθηκε χτες στις Βρυξέλλες στη σύνοδο κορυφής μεταξύ ΕΕ και Αφρικανικής Ένωσης.

Επί του παρόντος, μόνο το ένα τοις εκατό των εμβολίων που χρησιμοποιούνται στην Αφρική παράγεται στην ήπειρο των περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ο ΠΟΥ δημιούργησε έναν παγκόσμιο κόμβο μεταφοράς τεχνολογίας mRNA στη Νότια Αφρική πέρυσι για να υποστηρίξει τους κατασκευαστές σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος να παράγουν τα δικά τους εμβόλια.

Ο ρόλος του παγκόσμιου κόμβου είναι να διασφαλίσει ότι οι κατασκευαστές σε αυτά τα κράτη έχουν την τεχνογνωσία να κατασκευάζουν εμβόλια mRNA σε κλίμακα και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Διαβάστε επίσης

Η αποκλιμάκωση κρουσμάτων και σκληρών δεικτών οδηγεί την κούρσα προς την κανονικότητα

Ράπτη: Προτεραιότητα η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ποιοτικών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας 

Ανεύρυσμα: Πώς γίνεται η διακαθετηριακή μέθοδος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.