ΙΣΑ: Ικανοποίηση για τη δυνατότητα ιδιωτών γιατρών να ασκούν έργο στο ΕΣΥ

O IΣΑ, εκφράζει την ικανοποίησή του, για τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας τωνελευθεροεπαγγελματιών γιατρών να συνεργάζονται με Νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Το αίτημα αυτό είχε εκφράσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας,  Άδωνι Γεωργιάδη, στην οποία επεσήμανε ότι οι ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί δικαιούνται ίσες ευκαιρίες, για την άσκηση του λειτουργήματός τους, με τους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα, συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι η εν λόγω ρύθμιση είναι προς όφελος του ασθενή καθώς θα διευρυνθεί και θα κατοχυρωθεί το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής των πολιτών στον γιατρό που έχει ανάγκη.

Σημειώνεται πως, η ρύθμιση προβλέπει να μπορούν και οι ιδιώτες γιατροί να μπαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία αξιοποιώντας τις χειρουργικές αίθουσες, ώστε να κάνουν τις επεμβάσεις στους «ιδιωτικούς» ασθενείς τους.

Επίσης, οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και των κέντρων υγείας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα μπορούν να εργάζονται ως σύμβουλοι σε εταιρείες που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας, θα μπορούν να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο αλλά και να χειρουργούν σε ιδιωτικές κλινικές.

Η σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης

Στο μεταξύ, στη σημασία της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, στην τελετή έναρξης του 50ου Ετήσιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου που διεξήχθη στην Αθήνα (25-27 Απριλίου 2024), με μεγάλη συμμετοχή.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους διοργανωτές τον Πρόεδρο καθηγητή νευρολογίας κ. Σ Παπαγεωργίου και το ΔΣ της Ιατρικής Εταιρίας Αθηνών, για την υψηλού επιπέδου επιστημονική εκδήλωση που κάλυψε τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος σε όλη την ιατρική πρακτική και έρευνα.

«Η Ιατρική εταιρεία Αθηνών, η μακροβιότερη επιστημονική εταιρεία της Χώρας μας (1835) παράγει σημαντικό έργο στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των γιατρών μας. Ο ΙΣΑ και εγώ προσωπικά, θα είμαστε κοντά στην προσπάθεια του ΔΣ και του προέδρου καθηγητή Σωκράτη Παπαγεωργίου. Προχωράμε για μια καλύτερη ΥΓΕΙΑ με καλά εκπαιδευμένους γιατρούς», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Διαβάστε επίσης 

ΙΣΑ: Σύσκεψη με Προέδρους Ιατρικών Συλλόγων και Επαγγελματικών Ενώσεων

Ψυχιατρική Εταιρεία για δηλώσεις Βαρτζόπουλου: Ξεπερασμένη η θεωρία του περί της βίας κατά των γυναικών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.