Το σύστημα DRGs επεκτείνεται στα στρατιωτικά νοσοκομεία

Το σύστημα των DRGs, επεκτείνεται στα στρατιωτικά νοσοκομεία, όπως προβλέπει μεταξύ άλλων το μνημόνιο Συνεργασίας με το ΓΕΕΘΑ.

Με το νέο σύστημα των DRG αναμένεται να μπει τάξη στα οικονομικά των νοσοκομείων αφού θα καταμετράται με κάθε λεπτομέρεια όλη η διακίνηση των ασθενών αλλά και το ακριβές κόστος.

Όπως έγινε γνωστό, το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ) σε συνέχεια της επιτυχούς καθολικής εφαρμογής του συστήματος DRG (Διαγνωστικά Ομοιογενείς Ομάδες) σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, πραγματοποιεί το επόμενο σημαντικό βήμα του: την Παρασκευή 26 Απριλίου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με το ΓΕΕΘΑ (ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ), προκειμένου να προχωρήσει στην προετοιμασία των Νοσοκομείων των Ενόπλων Δυνάμεων για την ένταξή τους στο νέο σύστημα αποζημίωσης (ΣυΚΝΥ)

Ομάδες έργου

Για την επίτευξη του στόχου θα συσταθούν ομάδες έργου από τα Νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων και το ΚΕΤΕΚΝΥ. Επιπλέον, το ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ θα προχωρήσει στην εκπαίδευση του προσωπικού των Νοσοκομείων στην κωδικοποίηση κατά DRG.

Τέλος, το ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ θα μελετήσει της μεθόδους αποζημίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των Νοσοκομείων με βάση τα DRG και θα εκδίδει τακτικές περιοδικές εκθέσεις προόδου.

Το ΚΕ.ΤΕΚ.Ν.Υ – ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ DRG χαιρετίζει και υποδέχεται με χαρά την σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με το ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ, που μετά την ΚΥΑ για την καθολική εφαρμογή του συστήματος DRG σε όλα τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ διέγνωσε, την ηθική και πρακτική ανάγκη της ένταξης στο πιο σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης του κόστους των υπηρεσιών υγείας, αλλά και της ποιοτικής βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Τι είναι το σύστημα DRG

Το σύστημα DRGs (Diagnosis Related Groups), δηλαδή το Σύστημα Ομοιογενών Διαγνωστικών Ομάδων είναι ένα «εργαλείο» ταξινόμησης των νοσοκομειακών ασθενών που βασίζεται στη συλλογή δεδομένων από τη νοσηλεία των ασθενών και την ταξινόμησή τους σε έναν σαφή και διαχειρίσιμο αριθμό μείγματος περιπτώσεων που είναι κλινικά σημαντικός και οικονομικά ομοιογενής.

Ταυτόχρονα, είναι ένα σύστημα πληρωμών που βασίζεται σε αυτές τις ομάδες περιπτώσεων και μια μέθοδος προοπτικής αποζημίωσης με τιμές που έχουν προσδιορισθεί εκ των προτέρων.

Διαβάστε επίσης 

Οι τιμές και ο ΦΠΑ των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, στη συνάντηση ΕΟΠΥΥ και ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη

Καρδιακή δίαιτα: Τι περιλαμβάνει και πώς μειώνει τη χοληστερόλη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.