Με προσωπικό ασφαλείας το ΕΣΥ λόγω της απεργίας της εργατικής Πρωτομαγιάς

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα Τετάρτη 1η Μαΐου τα δημόσια νοσοκομεία και όλες οι μονάδες υγείας, λόγω της συμμετοχής των γιατρών, των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού στην απεργία της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Οι γιατροί συμμετέχουν στην απεργία της εργατικής Πρωτομαγιάς

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αντιδρά “στην απογευματινή επί πληρωμή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, στην άλωση των δημόσιων νοσοκομείων από τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα”.

Η ΟΕΝΓΕ ζητά επίσης να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που διαλύει και ιδιωτικοποιεί πλήρως την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση, να ικανοποιηθούν τα μισθολογικά αιτήματα των γιατρών και να επανέλθουν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα άδειας.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ για την εργατική Πρωτομαγιά

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) παίρνει μέρος στην απεργία της εργατικής Πρωτομαγιάς, απαιτεί ασφαλείς συνθήκες εργασίας και νοσηλείας των ασθενών και αξιοπρέπεια στην περίθαλψη και την εργασία.

Οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και των μονάδων υγείας και πρόνοιας, διεκδικούν αύξηση μισθών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων – επικουρικών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους κλάδους, χρηματοδότηση της Υγείας και αναβάθμιση ιατροξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Διαβάστε επίσης

Φαρμακευτική δαπάνη: Στα… καρφιά οι φαρμακευτικές – Οι προσπάθειες για τον περιορισμό της

Δάγκειος πυρετός: Αυξημένος κίνδυνος σε ταξιδιώτες – Μέτρα πρόληψης από τον ΕΟΔΥ

Γεωργιάδης: Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες υγείας στο Β. Αιγαίο, με το νέο συντονιστικό του ΕΚΑΒ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.