Συνέδριο ΕΛΛΟΚ: Καρκίνος – Στο κατώφλι μίας νέας εποχής

Με το μήνυμα «Ας κλείσουμε τα κενά της ογκολογικής περίθαλψης», η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, υπενθυμίζει σε όλους ό,τι ο καρκίνος δεν περιμένει και ότι οι καθυστερήσεις και οι παραλείψεις εξετάσεων και θεραπειών, χρειάζεται να αποκατασταθούν το ταχύτερο.

H Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, ΕΛΛΟK, διοργανώνει το 6ο Ετήσιο Συνέδριο της στις 3-5 Φεβρουαρίου. Φέτος αρχίζει μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης που έχει ως στόχο να αναδείξει τα προβλήματα  που επέφερε η πανδημία COVID-19 στην ογκολογική περίθαλψη,  καθώς τη χρονιά αυτή έχει ήδη αρχίσει η υλοποίηση των δύο εμβληματικών πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τον Καρκίνο (ΕU’s Beating Cancer Plan) και της Αποστολής για τον Καρκίνο (Cancer Mission).

Αφετέρου, η συμπλήρωση δύο ετών από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, που παραμένει σε έξαρση, έχει αλλάξει δραματικά τα δεδομένα στον χώρο της υγείας, με πολύ σημαντικές και πολύπλευρες επιπτώσεις και στην περίθαλψη και φροντίδα των ασθενών με καρκίνο.

Το Συνέδριο, το οποίο μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια επιτυχούς διεξαγωγής του έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση της ογκολογικής κοινότητας της χώρας μας ως η
κορυφαία ετήσια δράση της ΕΛΛΟΚ, στοχεύει να αποτελέσει και φέτος την αφετηρία γόνιμου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων για την ογκολογική περίθαλψη, που χρειαζόμαστε στη μετά COVID-19, εποχή.

Το 6ο Ετήσιο Συνέδριο, με τη βοήθεια διακεκριμένων επιστημόνων, πολιτικών και εκπροσώπων επιστημονικών ιατρικών εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα εστιάσει στα μείζοντα θέματα πολιτικών υγείας που απασχολούν την ογκολογική κοινότητα και τους ασθενείς με καρκίνο, σε πέντε μεγάλες θεματικές ενότητες:

Δύο χρόνια πανδημίας (COVID-HTA)

Εξατομικευμένη Ιατρική

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Κλείνουμε τα κενά στη φροντίδα του καρκίνου

Υπηρεσίες Υγείας & Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Παρηγορική & Ανακουφιστική Φροντίδα.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής https://bit.ly/3I2A14v, ώστε στη συνέχεια να λάβετε τον σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε διαδικτυακά το Συνέδριο.

Μέσα από τις τοποθετήσεις εξαίρετων ομιλητών και σχολιαστών και την ενεργή συμμετοχή των 40 συλλόγων μελών μας από όλη την Ελλάδα, στόχος μας είναι να αναδειχθούν οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας στο κατώφλι μιας νέας εποχής.

Συνέδριο ΕΛΛΟΚ: Καρκίνος – Στο κατώφλι μίας νέας εποχής

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα θέματα της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας & ασφάλειας των ασθενών, στις επιπτώσεις της πανδημίας στους ασθενείς με καρκίνο, πώς ο νέος Κανονισμός για την Αξιολόγηση Ιατρικής Τεχνολογίας θα επηρεάσει την έγκριση και αποζημίωση νέων θεραπειών, στις σημαντικές εξελίξεις που συντελούνται στην Ιατρική Ακριβείας στην Ογκολογία.

Στις δυνατότητες που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για τον Καρκίνο να δημιουργήσει η χώρα ένα σύγχρονο Εθνικό Σχέδιο για τον Έλεγχο του Καρκίνου και ταυτόχρονα να εκσυγχρονίσει την ογκολογική περίθαλψη από την πρόληψη μέχρι την επιβίωση, στις νέες δυνατότητες που ανοίγονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον χώρο της υγείας και της έρευνας καθώς και στην παροχή ανακουφιστικής φροντίδας στην Ελλάδα και στον ρόλο των φροντιστών ασθενών με καρκίνο.

Για δηλώσεις συμμετοχής με φυσική παρουσία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου στο [email protected]

Διαβάστε επίσης 

Καρκίνος του στόματος: Πρόληψη και διάγνωση με σέλφι

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Ο θάνατος της αδερφής της από καρκίνο, την ώθησε να σπουδάσει ιατρική

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.