Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Ο θάνατος της αδερφής της από καρκίνο, την ώθησε να σπουδάσει ιατρική

Νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του καρκίνου ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με στόχο την αύξηση της πρόσβασης στην πρόληψη του καρκίνου, την έγκαιρη ανίχνευση, τη θεραπεία και τη φροντίδα.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης υπό τον τίτλο «Διασφάλιση Ίσης Πρόσβασης για Όλους: Καρκίνος στις Γυναίκες – Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου», την οποία διοργάνωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, η πρόεδρος της Κομισιόν, ανέφερε ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον εμβολιασμό για τον HPV και την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, αλλά στη δημιουργία μητρώου ανισοτήτων.

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Ο καρκίνος είναι μια προσωπική ιστορία για όλους μας

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε ότι «κάναμε τον αγώνα κατά του καρκίνου προτεραιότητα αυτής της Επιτροπής όταν ξεκινήσαμε το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου.

Στόχος μας είναι όλοι στην Ευρωπαϊκή μας Ένωση να λαμβάνουν τη θεραπεία που χρειάζονται για τον καρκίνο. Γνωρίζουμε ότι αυτός ο αγώνας πήγε πίσω λόγω της πανδημίας, με ένα εκατομμύριο εκτιμώμενες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να μην έχουν διαγνωστεί αυτή τη στιγμή.

Ο θάνατος της 11χρονης αδελφής της από καρκίνο 

«Όλοι έχουμε τις προσωπικές μας ιστορίες πάλης, πόνου και επιμονής», είπε ξεκινώντας την την ομιλία της για τα σχέδια της ΕΕ, για την καταπολέμηση του καρκίνου, εξηγώντας πόσο βαθιά προσωπικό είναι για την ίδια το θέμα του καρκίνου.

Ο καρκίνος είναι μια προσωπική ιστορία για όλους μας. Και γι’ αυτό θα εργαστούμε για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την ίση πρόσβαση στη φροντίδα για να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα».

Ο πρόωρος θάνατος της αδελφής της από καρκίνο ήταν αυτό που ώθησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να σπουδάσει ιατρική, όπως η ίδια έχει αποκαλύψει.

Η μικρή αδελφή της πέθανε σε ηλικία μόλις 11 ετών από μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών. Η Ούρσουλα ήταν τότε 13 ετών.

Όπως έχει πει, «Ακουσα για πρώτη φορά τη λέξη καρκίνος όταν ήμουν έφηβη. Ημουν 13 ετών όταν η μικρή αδελφή μου πέθανε από δικτυοσάρκωμα. Ηταν μόλις 11 ετών και δεν υπήρχε τίποτα που η οικογένεια ή οι γιατροί θα μπορούσαν να κάνουν για να τη σώσουν. «Θυμάμαι το σοκ όταν το μάθαμε. Θυμάμαι τα δάκρυα. Θυμάμαι την ερώτηση στο μυαλό όλων. Γιατί αυτή; Γιατί εμείς; Και φυσικά, δεν μπορούσαμε να βρούμε απάντηση. Απλά δεν υπήρχε απάντηση.

Ο θάνατος της αδελφής μου άλλαξε τη ζωή μου. Υποθέτω ότι είναι λόγω του θανάτου της που αποφάσισα να σπουδάσω ιατρική και να γίνω γιατρός. Είναι λόγω της ίδιας, της μητέρας μου και ενός από τους αδελφούς μου, που ενδιαφέρομαι τόσο πολύ για την καταπολέμηση του καρκίνου».

Διαβάστε επίσης 

H γυναίκα που μπορεί να δει 100 εκατομμύρια χρώματα – τι είναι η τετραχρωμία

Σωτήρια επέμβαση σε κορίτσι που είχε καταπιεί καρφίτσα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.