ΠΙΣ: Δικαίωση για την τροπολογία που προστατεύει τους γιατρούς από αβάσιμες μηνύσεις

Ο ΠΙΣ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόσφατη ψήφιση τροπολογίας που προστατεύει τους γιατρούς από αβάσιμες μηνύσεις ασθενών με COVID-19.

Δικαίωση του ιατρικού κόσμου όλης της χώρας, αποτελεί η ψήφιση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ειδικής τροπολογίας βάση της οποίας περιορίζεται η ευθύνη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά την περίθαλψη νοσηλευομένων ασθενών που πάσχουν από κορονοϊό COVID-19 , κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκειμένου να αποφεύγονται αβάσιμες μηνύσεις.

Πρόκειται για μία ρύθμιση που προστατεύει τους ιατρούς αλλά και γενικότερα τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή έναντι του κορονοϊού.

ΠΙΣ: Δικαίωση για την τροπολογία που προστατεύει τους γιατρούς από αβάσιμες μηνύσεις

Παράλληλα η τροπολογία που προστατεύει πλέον το ιατρικό προσωπικό της χώρας, αποτελεί και δικαίωση για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος σχεδόν από την αρχή της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020, είχε ξεκινήσει συντονισμένες ενέργειες με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του προς τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης αλλά και προς τον υπουργό Επικρατείας.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είχε μάλιστα δεσμευτεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου των προέδρων όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας τον Νοέμβριο του 2021, ότι θα εξετάσει το ζήτημα, κάτι το οποίο υλοποιείται σήμερα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι η προστασία των ιατρών όλης της χώρας που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο ΕΣΥ με το ακαταδίωκτο, δεν αποτελεί προνόμιο του κλάδου, αλλά υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι σε επαγγελματίες που δίνουν καθημερινή μάχη από την πρώτη στιγμή προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Διαβάστε επίσης 

Τα νέα μέτρα για τις γιορτές – Σύσταση Πλεύρη στους έφηβους και τους νέους για testing μετά από κάθε έξοδο

Θάνος Δημόπουλος και Γκίκας Μαγιορκίνης μοιράζονται τις γνώσεις τους για την Όμικρον

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.