Ψωρίαση: «Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου»

Την πανελλαδική εκστρατεία για την ψωρίαση, «Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου», συνεχίζει η LEO Pharma Hellas.  Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας.

Στόχος της εκστρατείας είναι να μεταδώσει το θετικό μήνυμα ότι υπάρχει λύση αποτελεσματικής αντιμετώπισης της ψωρίασης. Αρκεί να επισκεφθούν τον δερματολόγο.

Ενημέρωση για την ψωρίαση

Με στόχο τη διάδοση του μηνύματος, η εκστρατεία «ταξιδεύει» ψηφιακά από τον Ιούλιο και θα ολοκληρώσει το «ταξίδι» της αρχές Νοεμβρίου.

Μέσα από την σελίδα www.psoriasis.myderma.info/ftouxeleftheria, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για την ψωρίαση, το ρόλο του δερματολόγου αλλά και να συμμετέχουν σε σύντομα quiz για την ψωρίαση..

Παράλληλα τους προσφέρεται η δυνατότητα να αναζητήσουν τον Δερματολόγο στην περιοχή που τους εξυπηρετεί.

Ψωρίαση: «Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου»

Ο Γενικός Διευθυντής της LEO Pharma Hellas κ. Νίκος Ραγκούσης αναφερόμενος στην παγκόσμια ημέρα τονίζει «Η σημερινή ημέρα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ασθενείς με ψωρίαση.

Για τη LEO Pharma, η υποστήριξη ενημερωτικών δράσεων, είναι η έμπρακτη απόδειξη για συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με δερματικές παθήσεις.

Με μηνύματα αισιοδοξίας, αναδεικνύουμε το πρόβλημα και παροτρύνουμε τους ασθενείς να απευθυνθούν στον Δερματολόγο. Να αντιμετωπίσουν τη νόσο αποτελεσματικά. και να νιώσουν ότι απελευθερώνονται από τη νόσο. #ΦτουΞελευθερία!»

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, κ. Δημήτρης Ρηγόπουλος, τόνισε . «Η ψωρίαση είναι μία χρόνια, μη μεταδοτική φλεγμονώδης νόσος. Έχει σημαντικό συναισθηματικό αλλά και κοινωνικό αντίκτυπο στη ζωή του ασθενούς. Με αποτέλεσμα. ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών να εγκαταλείπει τη θεραπεία.

Ωστόσο, σήμερα βάσει και των νέων επιστημονικών δεδομένων οι ασθενείς με ψωρίαση δεν χρειάζεται να «κρύβονται» πίσω από το πρόβλημά τους. Υπάρχουν θεραπευτικές προσεγγίσεις αποτελεσματικής αντιμετώπισης της νόσου».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, η LEO Pharma διεθνώς, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ασθενών με Ψωρίαση (IFPA), παροτρύνει τους ασθενείς με ψωρίαση να ξεπεράσουν. τις καθημερινές προκλήσεις και να μοιραστούν τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες με το μήνυμα #EverydayPsoriasis.

Οι ασθενείς βιώνουν άγχος

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι πάνω από το 50% των ασθενών με ψωρίαση βιώνει άγχος, ενώ 9 στους 10 νιώθουν ντροπή ή αμηχανία για το σώμα τους. Τα άτομα που ζουν με ψωρίαση έχουν συνήθως. έλλειψη αυτοπεποίθησης και αισθήματα απομόνωσης, θυμού, ακόμη και απελπισίας.

Διαβάστε επίσης 

Σε πρώτο πρόσωπο: Μια ασθενής με νόσο Lyme εξομολογείται

Διατροφικές διαταραχές: Αναγνωρίστε τα σημάδια

Ζωή Ράπτη: Προτεραιότητα η ψυχική υγεία 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.