Σε πρώτο πρόσωπο: Μια ασθενής με νόσο Lyme εξομολογείται

Η Τζώρτζια Παπαζήση πάσχει από τη νόσο Lyme και μιλάει στο Healthsories σε πρώτο πρόσωπο για την περιπέτεια της υγείας της.

Είμαι η Τζώρτζια, γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στις 8 Ιουνίου 1972. Αν και σπούδασα Ψυχολογία, εργάστηκα ως τραπεζικός για 10 χρόνια.

Εδώ και 13-14 χρόνια ασχολούμαι με το πρόβλημα υγείας μου, τη νόσο Lyme, που σταδιακά με έχει καταστήσει σωματικά ανάπηρη. Δεν περπατάω, δεν μιλάω καθαρά, δεν χρησιμοποιώ τα χέρια μου, πληκτρολογώ με τα μάτια, φυσικά δεν εργάζομαι και γενικά δεν μπορώ πλέον να αυτοεξυπηρετηθώ.

Έχω δοκιμάσει αμέτρητες θεραπείες, εδώ και σε άλλες χώρες, καθώς δεν υπάρχει ένα επίσημο ενδεδειγμένο φάρμακο ή πρωτόκολλο θεραπείας για την χρόνια μορφή της νόσου Lyme, που έχει ”χτυπήσει” κινητικούς νευρώνες και μιμείται / προκαλεί την ανίατη νευροεκφυλιστική νόσο κινητικού νευρώνα (ή ασθένεια  ALS).

Πολύπλοκη κατάσταση χωρίς ιδιαίτερες ελπίδες από τους γιατρούς (και πολλούς άλλους), ειδικά όσο περνούν τα χρόνια.

”Μην περιμένετε πολλά κυρία Παπαζήση, κάποια πράγματα έχουν παγιωθεί, καταλαβαίνετε…”, μου είπε η τελευταία γιατρός στην συνεδρία μας στο Skype.

Αυτό ήταν. Μου γύρισε το μάτι! Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για αυτή τη δήλωση, γιατί μου άλλαξε τα φώτα! Συνειδητοποίησα ότι είχα αποδεχτεί κι εγώ το πάγιο της κατάστασης και ενώ έλεγα και έλεγα ότι θα γίνω καλά, never give up κτλ, μέσα μου βαθιά ΔΕΝ το πίστευα, τα είχα παρατήσει.

Έτσι, λοιπόν, το έριξα στο ψάξιμο. Για πρώτη φορά σκέφτηκα να βρω κάποιον, που να είχε τα δικά μου νευρολογικά συμπτώματα (ALS) και να κατάφερε να τα αντιστρέψει. Έστω λίγο βρε αδερφέ! Να αποδείξω σε μένα πρώτα και σε όλους τους άλλους, που ευελπιστώ να βοηθάω με την εμπειρία που ζω, ότι γίνεται. Και, ναι, γίνεται παιδιά! Βρήκα! Μόνο στην Αμερική έχουν καταγραφεί από συγκεκριμένο γιατρό 41+ ALS reversals! Εντάξει κάποιοι σε πολύ πρώιμα στάδια, αλλά και κάποιοι σε προχωρημένα.

Εκστασιάστηκα! Γύρισε ο διακόπτης! Το πιστεύω περισσότερο από ποτέ, θα νικήσω! Αν τα κατάφερε ΕΝΑΣ, γιατί όχι κι εγώ; 

Θα μου πείτε, οκ, αλλά πώς;;  Όλοι οι νικητές είχαν τα εξής κοινά: Ακλόνητη πίστη, επιμονή, πεποίθηση πως θα τα καταφέρουν και ένα δίκτυο ανθρώπων δίπλα τους με ακριβώς την ίδια πεποίθηση. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση της ίασης.

Το μυαλό παίζει τον κυρίαρχο ρόλο εδώ. Focus στα θετικά και μόνο, όσο μικρά και αν φαίνονται κάποια από αυτά. Φυσικά πολλά συμπληρώματα, βιταμίνες και ό,τι χρειάζεται ο καθένας για να υποστηρίξει τον οργανισμό του, διατροφή, φυσικοθεραπεια, λογοθεραπεία, μασάζ, διάφορα μηχανήματα, είναι λίγα από τα πράγματα που βοήθησαν αυτούς τους ανθρώπους να αποκτήσουν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή!

Και κάπως έτσι, με αυτά τα λόγια στα social media, αποφάσισα να ανοιχτώ ξανά, μετά από πολλά χρόνια, να ζητήσω στήριξη και βοήθεια, ευελπιστώντας να δώσω κι εγώ ως αντάλλαγμα, έμπνευση, δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία. Δεν τα παρατάμε ποτέ, ποτέ, ποτέ!

Follow Instagram: @geo_papz

Website to read and donate: https://www.georgiashealingpath.com/

Διαβάστε επίσης

Ηπατικό κώμα: Τι είναι αυτό, που επέφερε τον θάνατο της Φ. Γεννηματά

EMA: Ναι στην αναμνηστική δόση με εμβόλιο Moderna

Ρεβίθια: «Υπερόπλα» διατροφής και υγείας

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.