Καρκίνος του μαστού: «Κλειδί» ο ετήσιος έλεγχος

Ο εορτασμός του Οκτωβρίου ως μήνα Ευαισθητοποίησης και Πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, επαναφέρει την ανάγκη για ετήσιο προληπτικό μαστολογικό έλεγχο. Τον οποίο καμία γυναίκα δεν πρέπει να αναβάλλει για οποιαδήποτε αιτία ή λόγο.

«Το μήνυμα του εορτασμού πρέπει να γίνει αφορμή για κάθε γυναίκα να προσέξει αποτελεσματικά την υγεία της. Έχοντας ως δεδομένο ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος γυναικείος καρκίνος στην Ευρώπη. Μία στις 9 γυναίκες είναι πιθανό να νοσήσει, με την κλινική πρακτική να λέει ότι. όλο και μικρότερης ηλικίας γυναίκες εμφανίζουν την νόσο».

Αυτό υπογραμμίζει, ο Πέτρος Μαλακάσης, Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού. Διευθυντής του Απεικονιστικού τμήματος Μαστού και Οστεοπόρωσης στην Ευρωκλινική Αθηνών. Και Διευθυντής στην Ψηφιακή Τομοσύνθεση και Διάγνωση.

Καρκίνος του μαστού: «Κλειδί» ο ετήσιος έλεγχος

«Οι γυναίκες δεν πρέπει να αμελούν τις εξετάσεις τους από φόβο για το αποτέλεσμα».«γιατί ακόμα και αν παρατηρήσουν το οποιοδήποτε ογκίδιο στο στήθος. Πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε τέτοιο ογκίδιο δεν είναι πάντα καρκίνος. Και αυτό αποδεικνύεται με τον υπέρηχο με ελαστογραφία που θα καταδείξει άμεσα. αν αυτό το ογκίδιο είναι επικίνδυνο ή πρέπει απλά να τίθεται υπό παρακολούθηση».

Ο καρκίνος του μαστού δεν σέβεται τις ηλικίες. «Από τα περιστατικά που προσέρχονται για απεικονιστικό έλεγχο, θα έλεγα πως το 35-40% αφορά πλέον γυναίκες μικρότερες. των 45 ετών».

Η προληπτική μαστογραφική «διερεύνηση» περιλαμβάνει κλινική εξέταση, κατά προτίμηση ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση. και πιθανά υπέρηχο και μαγνητική μαστογραφία.

Διαβάστε επίσης 

Καρκίνος μαστού: Δωρεάν πλήρης έλεγχος στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Κάντε το έξυπνο κουΐζ για τον καρκίνο του μαστού και τσεκάρετε τις γνώσεις σας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.