Καρκίνος μαστού: Δωρεάν πλήρης έλεγχος στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Δωρεάν πλήρη έλεγχο μαστού μπορούν να κάνουν οι γυναίκες στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της Διεύθυνσης Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας, διοργανώνει από αυτόν τον μήνα δωρεάν δράσεις πλήρους ελέγχου του Μαστού.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με: την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Σύλλογο Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Ραντεβού

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στην προσπάθεια, υπό την εποπτεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μανόλη Καλαμπόκα.  Όσες γυναίκες το επιθυμούν μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, κλείνοντας απλώς ένα ραντεβού.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών, κάθε χρόνο, υπολογίζεται στις 6.000.

Η ασθένεια, παρά την υψηλή της συχνότητα, αποτελεί ολοένα και λιγότερο απειλή για τη ζωή. Η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης έχει οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές και εξατομικευμένες θεραπείες. Επιπλέον, ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις αυξάνεται συνεχώς. Αυτό συμβάλλει στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου, στάδιο κατά το οποίο οι θεραπείες είναι περισσότερο αποτελεσματικές.

Κ. Μπακογιάννης: Δύο δημοτικά ιατρεία στη διάθεση όλων των γυναικών

«Η πρόληψη έχει αποδειχθεί ένα δυνατό «όπλο» απέναντι στον καρκίνο του μαστού. Για τον λόγο αυτό, δύο από τα Δημοτικά μας Ιατρεία, στην Κυψέλη και τον Νέο Κόσμο, θα βρίσκονται τις επόμενες μέρες στη διάθεση όλων των γυναικών που θέλουν να εξεταστούν, να ενημερωθούν και να λάβουν συμβουλές από το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό μας. Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει, όπως κάθε χρόνο, να στηρίζει ενεργά την εκστρατεία πρόληψης. Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες να υποβάλλονται σε αυτόν τον απολύτως απαραίτητο λεπτομερή ιατρικό έλεγχο. Η υγεία των δημοτών μας παραμένει σταθερά σε πρώτη προτεραιότητα», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι συνδυαστικές εξετάσεις που μπορούν να προγραμματιστούν στα Δημοτικά Ιατρεία είναι οι εξής:

– Πλήρης κλινική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό στα Δημοτικά Ιατρεία, που περιλαμβάνει: λήψη ιστορικού, αξιολόγηση προηγούμενων εξετάσεων μαστού, συνταγογράφηση σχετικών εξετάσεων, προγραμματισμό βιοψιών, επεμβάσεων ή εξειδικευμένου ελέγχου στα συνεργαζόμενα Νοσοκομεία Αττικόν και Ιπποκράτειο, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, καθώς και συμβουλευτική πρόληψης καρκίνου του μαστού.

Οι κλινικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο 2ο και στο 6ο Δημοτικό Ιατρείο, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα και μόνο κατόπιν ραντεβού:

  • Δευτέρα 25/10/2021, 16:00 – 20:00 | 2ο Δημοτικό Ιατρείο – Νέος Κόσμος (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ, τηλ. 210 9239865)
  • Τρίτη 26/10/2021, 16:00 – 20:00 |6ο Δημοτικό Ιατρείο – Κυψέλη (Χανίων 4Β, τηλ. 210 8836200)

– Ο ψηφιακός μαστογραφικός έλεγχος θα πραγματοποιείται δωρεάν στο κτίριο του Συλλόγου Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» (Τίρυνθος 2, στα Άνω Πατήσια) τις παρακάτω ημέρες:

  • Παρασκευή 22/10/2021
  • Τετάρτη 27/10/2021
  • Τετάρτη 24/11/2021
  • Τρίτη 7/12/2021

Για το ραντεβού μαστογραφίας, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 210-2015510 εσωτ. 119-120 (Δευτέρα – Παρασκευή | 08:30-14:00). Τα ραντεβού θα κλείνονται κατά σειρά προτεραιότητας.

– Ο μαστογραφικός έλεγχος απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας από 40 έως 69 ετών και οι προϋποθέσεις για τη διενέργειά του είναι:

· Να μην έχει γίνει μαστογραφία μέσα στους τελευταίους 12 μήνες

· Να μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό

· Η εξεταζόμενη να μην είναι σε έμμηνο ρύση (3 ημέρες πριν από την περίοδο ή 5 ημέρες μετά)

· Να είναι διαθέσιμο το ΑΜΚΑ καθώς και η προηγούμενη μαστογραφία (εφόσον υπάρχει)

· Υποχρεωτική χρήση μάσκας μέσα στα Δημοτικά Ιατρεία.

· Άδεια παραμονής σε ισχύ, ταυτότητα ή διαβατήριο και διεύθυνση κατοικίας

Η δράση πραγματοποιείται υπό την επιστημονική εποπτεία της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα της Δ’ Χειρουργικής Κλινικής με Δ/ντη τον Καθηγητή Ν. Αρκαδόπουλο και της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής με Δ/ντη τον Καθηγητή Γ. Ζωγράφο.

Γκάγκα: Σε chat forum γιατροί θα απαντούν σε ερωτήσεις πολιτών για την πανδημία και το εμβόλιο

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ έχει συγκεντρώσει 1 δισ. δολάρια για την έρευνα της νόσου του Πάρκινσον

Σεξουαλικός ναρκισσισμός: Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξετε σύντροφο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.