Γκάγκα: Σε chat forum γιατροί θα απαντούν σε ερωτήσεις πολιτών για την πανδημία και το εμβόλιο

Γιατροί θα απαντούν σε chat forum για το εμβόλιο και την πανδημία, όπως προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Όπως είπε η κα. Γκάγκα, ετοιμάζεται ένα chat forum σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο οποίο θα απαντάνε γιατροί σε ερωτήσεις πολιτών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, η κα. Γκάγκα εξέφρασε την άποψη ότι «θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα και στη Βόρεια Ελλάδα ήδη έχουμε μπει σε αυτό».

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown. «Το θέμα είναι να προστατέψουμε τον άλλο κάνοντας το εμβόλιο και τηρώντας τα μέτρα».

Πόλωση γύρω από το εμβόλιο

«Υπάρχει μια πόλωση γύρω από το εμβόλιο και είναι λυπηρό γιατί πραγματικά μπορούμε να σώσουμε ζωές», τόνισε η κ. Γκάγκα.

Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς αυτό, είπε, καθώς αρχίζει ένας αντίλογος.

Σε ερώτηση γιατί η χώρα μας έχει πάει πίσω στο θέμα αυτό, η Μίνα Γκάγκα απάντησε ότι: όταν κάποιοι μαλώνουν ή έχουν πρόβλημα δεν φταίει ποτέ ο ένας από τους δυο, φταίει όλο το σύστημα.

Για τις περιπτώσεις που ασθενείς υπογράφουν για να μη διασωληνωθούν, η κυρία Γκάγκα είπε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις επιθυμίες του ασθενούς που έχει καθαρό το μυαλό του, που δεν είναι υπό επήρεια φαρμάκων ή δεν έχει ένα οξύ πρόβλημα».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την θέληση του και για εμάς είναι φοβερό για κάθε άνθρωπο που χάνεται και ειδικά όταν μπορείς να κάνεις κάτι», είπε.

Διαβάστε επίσης

Έλληνας επιστήμονας ο πρώτος των πρώτων στην έρευνα για τα εμβόλια mRNA

Μ. Θεμιστοκλέους : 3η δόση και για τους κάτω των 50 ετών

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.