Προσοχή: Αυτά τα αντικείμενα μην τα αγοράζετε ποτέ από “φτηνομάγαζα”

Πόσες φορές δεν ψωνίσατε κάτι από καταστήματα που πωλούν τα πάντα σε τιμές κάτω των πέντε ευρώ ή από παιχνιδάδικα με μεγάλη ποικιλία, λόγω της χαμηλής τιμής τους, με το σκεπτικό ότι το αυτό το φθηνό αντικείμενο θα προσφέρει χαρά στο παιδί σας (και όχι λύπη στην τσέπη σας);

Σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα, όμως, πολλά από αυτά τα αντικείμενα – μερικά από τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά – περιέχουν επικίνδυνα για την υγεία χημικά, όπως βρώμιο και μόλυβδο που συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου, διαβήτη, άσθματος, αλλά και αναπτυξιακές δυσλειτουργίες στα παιδιά.

Αυτά είναι τα συνηθέστερα

Πλαστικά μαχαιροπίρουνα και καλαμάκια

Ίσως να θεωρείτε ότι η αγορά του σετ κουταλιών σε τόσο χαμηλή τιμή είναι ευκαιρία, αλλά τα πλαστικά αυτά προϊόντα, βλάπτουν και το περιβάλλον και την υγεία σας, αφού περιέχουν κασσίτερο και χλώριο.

Ραβδί πριγκίπισσας

Κανένα κορίτσι δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτά, αλλά υπάρχει λόγος που πρέπει να τα αποφεύγετε. Τα περισσότερα από αυτά περιέχουν χλώριο, χρώμιο και κασσίτερο, χημικά που συνδέονται άμεσα με το άσθμα και τον καρκίνο. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται με τα μικρά παιδιά που πολύ συχνά τα δαγκώνουν!

Παιχνίδια μπάνιου

Μοιάζουν αθώα και χαριτωμένα, όπως επιπλέουν πάνω στο νερό, αλλά είναι γεμάτα με στοιχεία που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον καρκίνο.

Γάντια πολλαπλών χρήσεων

Πόσα ζευγάρια έχετε στο σπίτι; Σκεφτείτε καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά, αφού είναι γεμάτα με χημικά στοιχεία που σχετίζονται με τον καρκίνο.

Πατάκια μπάνιου

Μας προστατεύουν από τις πτώσεις στην μπανιέρα, αλλά όχι από θυρεοειδή, καρκίνο ή ασθένειες των νεφρών. Τα πατάκια μπάνιου περιέχουν φθαλικές ενώσεις – ουσίες που προέρχονται από το πετρέλαιο και χρησιμοποιούνται ως πλαστικοποιητές και διαλύτες σε διάφορα προϊόντα, μέσα σε αυτά και τα πλαστικά πατάκια μπάνιου – και δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία μας.

Φουσκωτά παιχνίδια

Μπαλόνια, μπάλες και διάφορα φουσκωτά παιχνίδια δίνουν μεγάλη χαρά στα παιδιά μας. Δυστυχώς, όμως, τα φθηνά αυτά παιχνίδια είναι γεμάτα μόλυβδο. Προτιμήστε κάποια που δεν περιέχουν PVC ή είναι φουσκωμένα με αφρό.

Κλασικά φωτάκια δέντρου

Όσο όμορφα και αν είναι τόσο κίνδυνο κρύβουν. Τα ποσοστά βρωμίου και μολύβδου ήταν υψηλά στα καλώδια των φώτων, όπως και τα προβλήματα υγείας που ενδέχεται να προκαλέσουν -αφήστε που τα κακής ποιότητας φωτάκια είναι και εξαιρετικά ευφλεκτά!

Καλώδια, ακουστικά, φορτιστές

Πόσο χαιρόμαστε όταν αγοράζουμε αυτά τα πολύ χαριτωμένα ακουστικά για τα κινητά μας με μόλις 1 ή 2€; Η έρευνα, όμως, έδειξε ότι τα περισσότερα από αυτά είναι φτιαγμένα με PVC, δηλαδή πολυβινυλοχλωρίδιο, ουσία που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και αναπαραγωγικά προβλήματα στον άνθρωπο, ενώ δεν αποκλείεται να προκαλέσουν και ηλεκτροπληξία, αν δεν είναι φτιαγμένα με όλους τους κανόνες ασφαλείας.

πηγή: thestir.cafemom.com

Διαβάστε επίσης

Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ- Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στους νέους

Νέα Μελέτη: Μεταδίδουν τη μετάλλαξη Δέλτα και οι εμβολιασμένοι

Έφτιαξαν γυναικείο αντισυλληπτικό με αντισώματα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.