Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ- Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στους νέους

Υπ’ ατμόν βρίσκονται οι επιστήμονες, καθώς από τη μία αυξάνεται η διασπορά του ιού στην κονότητα και από την άλλη, σε ολοένα και περισότερες περιοχές κυριαρχεί η πλέον μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα.

Με μελανά χρώματα περιγράφει την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, κατάσταση η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στο MEGA, υπογράμμισε, ότι «Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Είμαστε γύρω στο 55-57% στους εμβολιασμούς. Όσοι γυρίζουν από διακοπές και δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν, για να πάμε σε ένα διαφορετικό φθινόπωρο. Οι ΜΕΘ αρχίζουν και πιέζονται, αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών, και έχουμε και διψήφιο αριθμό θανάτων. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι, τα πράγματα είναι δύσκολα».

«Οι άνθρωποι που θα νοσήσουν, δεν ξέρουν αν θα περάσουν τη νόσο με απλά συμπτώματα. Οι ανεμβολίαστοι, ειδικά οι μεγάλες ηλικίες, είναι αυτοί που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία», προειδοποίησε η ίδια.

Tο 10% όσων έχουν νοσήσει θα έχει χρόνια προβλήματα

«Από τους ανθρώπους όλων των ηλικιών που έχουν νοσήσει, ένα ποσοστό άνω του 10% έχει προβλήματα που θα τα έχει για μία ζωή. Θα πρέπει να παρακολουθούνται αυτοί οι άνθρωποι από γιατρούς συνεχώς. Πολλοί έχουν χάσει γεύση και όσφρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν και μελέτες που αναφέρουν ότι επηρεάζεται η μνήμη.

Η νόσος κάνει πολλές επιπλοκές σε πνεύμονες, καρδιά, εγκέφαλο, σε όλα τα όργανα. Υπάρχουν πάρα πολλές επιπλοκές που μπορεί να συμβούν. Κάθε άρρωστος είναι μια ειδική περίπτωση. Βλέπουμε πράγματα που δεν περιμέναμε. Κάθε μέρα βλέπουμε κάτι καινούργιο», εξήγησε η κ. Παγώνη σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι νοσούν.

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στους νέους

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για το γεγονός ότι πλέον βρίσκονται στις ΜΕΘ και άτομα νεαρής ηλικίας.

«Το πιο ανησυχητικό για μένα είναι αν πάρετε την ηλικιακή κατανομή των διασωληνωμένων. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε 3 θανάτους στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών και 9 καινούργιες διασωληνώσεις. Συνολικά, έχουμε 14 νέους και 1 παιδί  που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όσο για την πίεση στο σύστημα υγείας, δήλωσε πως τώρα δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο, ωστόσο αν συνεχίσει να αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό ο αριθμός των διασωληνωμένων τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Διαβάστε επίσης 

Πλημμελείς έλεγχοι, ελάχιστοι εμβολιασμοί, αντίο ανοσία

«Καμπανάκι» Γώγου: Διπλασιάστηκαν μέσα σε 20 ημέρες οι εισαγωγές

Νέα Μελέτη: Μεταδίδουν τη μετάλλαξη Δέλτα και οι εμβολιασμένοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.