Μποδοσάκειο νοσοκομείο: Προτεραιότητα τα απογευματινά χειρουργεία με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

«Το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, αποτελεί για μας το μεγάλο νοσοκομείο της περιοχής και φροντίσαμε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη για πρόσληψη 6 μονίμων γιατρών και 37 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού» τόνισε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στις νοσηλευτικές μονάδες Κοζάνης και Φλώρινας.

Ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση για τον υγειονομικό χάρτη και τον ρόλο των νοσηλευτικών μονάδων στην Δυτική Μακεδονία δήλωσε ότι «η προτεραιότητα του Υπουργείου αυτή την περίοδο είναι να λυθούν τα τρέχοντα θέματα της παροχής υγείας και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης».

Gewrgiadis- Mpodosakeio nosokomeio

Υγειονομικός χάρτης

Σε ό,τι αφορά την σύνταξη του υγειονομικού χάρτη τόνισε ότι «προς το παρόν συλλέγουμε στοιχεία και δεν είμαι έτοιμος να σας πω περισσότερα».

«Είναι η δεύτερη φορά που ως Υπουργός Υγείας έρχομαι στο Μποδοσάκειο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης «και επιθυμώ σε αυτή την θητεία να προσδώσω μια νέα ορμή στο νοσηλευτικό ίδρυμα».

Υπογράμμισε ότι, όλες οι μεταρρυθμίσεις που καθιερώνει το Υπουργείο Υγείας, με τα απογευματινά χειρουργεία γίνονται προκειμένου να καταστούν πιο ελκυστικές οι θέσεις των γιατρών και να μειωθούν οι άγονες προκηρύξεις πρόσληψης ιατρικού προσωπικού.

Ζήτησε τέλος, από την διοίκηση του νοσοκομείου να δώσουν προτεραιότητα στα απογευματινά χειρουργεία ώστε όταν θα εγκριθούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης το νοσοκομείο της περιφέρειας να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση σε ότι αφορά την υλοποίηση του προγράμματος. Έξω από την πύλη του νοσοκομείου ομάδα διαδηλωτών εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους ως προς την καθιέρωση των απογευματινών χειρουργείων.

Γεωργιάδης: Θα στηρίξουμε το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Αμυνταίου

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Αμυνταίου (ΚΕΦΙΑΠ) και αφού ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα, δήλωσε:

«Η μόνη σκέψη που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η συνεργασία της συγκεκριμένης δομής με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, με στόχο να φτιάξουμε ένα σπουδαίο χώρο, όπου θα βρίσκουν καταφύγιο όχι μόνο οι ανασφάλιστοι αλλά και οι αδύναμοι συμπολίτες μας που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν την συμμετοχή τους στα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης.Θέλουμε να φτιάξουμε ένα κέντρο για αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη, σύνθημα μας είναι ότι «δεν αφήνουμε κανένα μόνο του πίσω».

Georgiadis- Kentro Apokatastasis

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Υπουργού Υγείας ήταν το Κέντρο Έρευνας Γενετικής του Καρκίνου «R.G.C.C», στην ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας. Μετά την περιήγησή του στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είμαστε στο πλευρό της εταιρίας, θα κάνουμε γρήγορα όλες τις αδειοδοτήσεις που απαιτούνται ώστε οι άνθρωποι εδώ στην Φλώρινα να προχωρήσουν στην υλοποίηση των επενδύσεών τους. Θέλουμε η Ελλάδα να προσελκύσει περισσότερες έρευνες στα ογκολογικά φάρμακα και τις νέες θεραπείες. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι Έλληνες ότι στην Φλώρινα υπάρχει μια τέτοια εταιρία που πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο στην έρευνα φαρμάκων και ότι η Ελλάδα μπορεί να συμμετέχει στις εξελίξεις αρκεί να έχει τους κατάλληλους ανθρώπους να κάνουν την δουλειά που χρειάζεται».

Η περιοδεία του Υπουργού Υγείας, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Διαβάστε επίσης 

Το ελληνικό πλάσμα, η προεκλογική συνάντηση με Άδωνι και ο κρύος ιδρώτας των φαρμακευτικών

Καλλυντικά: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη χρήση τους

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.