Θεμιστοκλέους: Από την 1η Απριλίου η επιβάρυνση με 1 και 3 ευρώ για εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια

Από την 1η Απριλίου θα εφαρμοστεί το μέτρο για την επιβάρυνση με 1 και 3 ευρώ για τις εξετάσεις αίματος και τις απεικονιστικές εξετάσεις αντίστοιχα, που θα γίνονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι ο σκοπός είναι να γίνονται αυτές οι εξετάσεις σε δημόσιες δομές.

Το μέτρο περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», το οποίο είναι σε δημόσια διαβούλευση έως τις 19 Μαρτίου του 2024. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου οι ασφαλισμένοι θα βλέπουν στα παραπεμπτικά τους την επιβάρυνση 1 ευρώ για τις κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις και 3 ευρώ για τις απεικονιστικές.

H επιβάρυνση με 1 και 3 ευρώ για εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια

«Θέλουμε να επαναφέρουμε τις διαγνωστικές εξετάσεις στις δημόσιες δομές» εξήγησε για το μέτρο ο υφυπουργός Υγείας.

«Αυτό συμβαίνει γιατί μετά την πανδημία παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση των διαγνωστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές, που συνεχίζεται και τώρα που τελείωσε ο κορωνοϊός» δήλωσε.

«Όποιος πάει για εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, η συμμετοχή του θα είναι μηδενική», είπε ο υφυπουργός Υγείας.

Όσον αφορά στις καταγγελίες για ελλείψεις προσωπικού και τις λίστες αναμονής στα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ, ο Μάριος Θεμιστοκλέους απάντησε: «Το προσωπικό (νοσηλευτικό προσωπικό – παραϊατρικό προσωπικό) επαρκεί. Τα ίδια τα νοσοκομεία το επιβεβαιώσαν και απάντησαν θετικά όταν ρωτήθηκαν. Το μέτρο έκανε πρεμιέρα χθες και σε 18 μήνες από σήμερα περιμένουμε σημαντική μείωση στις αναμονές».

Διαβάστε επίσης

Έρευνα: Δύο στους 10 δεν πήγαν στον γιατρό λόγω κόστους – Πετιούνται 40 εκατ. κουτιά φαρμάκων

Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για αδυνάτισμα και μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων

Πόσες θερμίδες καίμε σε μία ημέρα, χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα – Πίνακας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.