Πόσες θερμίδες καίμε σε μία ημέρα, χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα – Πίνακας

Κάθε λεπτό που περνά καίμε θερμίδες και το σώμα δεν σταματά ποτέ, ακόμα και αν δεν κάνουμε τίποτα. Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, οι θερμίδες που καίμε, χωρίς καμία δραστηριότητα, μπορεί να κυμαίνονται από 1.300 έως 2.000, ανάλογα με την ηλικία και το φύλο.

Οι θερμίδες δεν είναι μόνο ένας αριθμός, είναι η επιβίωσή μας. Το σώμα αντλεί ενέργεια για να λειτουργήσει η καρδιά, να σκεφτούμε, να αναπνεύσουμε, γενικώς για τα πάντα.

Αυτή η συνεχής καύση για να διατηρηθεί το σώμα σε λειτουργία είναι ο μεταβολισμός. Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός (BMR) αναφέρεται στον ελάχιστο αριθμό θερμίδων που χρειάζεται το σώμα για να λειτουργήσει.

Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός δεν είναι ίδιος σε όλους και ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, το βάρος, το ύψος, το φύλο, την αναλογία μυών προς λίπος και τη γενετική.

Η εξίσωση Harris-Benedict παρέχει μια πρόχειρη εκτίμηση της βασικής καύσης θερμίδων του σώματος. Τα έξυπνα ρολόγια χρησιμοποιούν αυτή την εξίσωση για να καταγράφουν την καθημερινή καύση θερμίδων.

Χρησιμοποιήστε για παράδειγμα, έναν άνδρα με ύψος 175 εκατοστά και βάρος 90,5 κιλά και μία γυναίκα με ύψος 157 εκατοστά και 77 κιλά.

Με βάση τους υπολογισμούς, θα δείτε πόσες θερμίδες καίνε ανάλογα με την ηλικία:

  • Ηλικία 20: 2.020 θερμίδες (άνδρες)/1.559 θερμίδες (γυναίκες)
  • Ηλικία 30: 1.964 θερμίδες (άνδρες)/1.516 θερμίδες (γυναίκες)
  • Ηλικία 40: 1.907 θερμίδες (άνδρες)/1.473 θερμίδες (γυναίκες)
  • Ηλικία 50: 1.850 θερμίδες (άνδρες)/1.429 θερμίδες (γυναίκες)
  • Ηλικία 60: 1.793 θερμίδες (άνδρες)/1.386 θερμίδες (γυναίκες)
  • Ηλικία 70: 1.737 θερμίδες (άνδρες)/1.343 θερμίδες (γυναίκες)
  • Ηλικία 80: 1.680 θερμίδες (άνδρες)/1.300 θερμίδες (γυναίκες)

Στους περισσότερους ανθρώπους, ο βασικός μεταβολικός ρυθμός αντιπροσωπεύει περίπου το 60% έως 70% της ημερήσιας καύσης θερμίδων. Οι υπόλοιπες θερμίδες καίγονται όταν αρχίσετε να κινείστε και να κάνετε ό,τι κάνουν οι άνθρωποι καθημερινά.

Τώρα, εάν ασκείστε, αυτό θα ενισχύσει τη συνολική καύση θερμίδων σας μέσα στην ημέρα. Αλλά δεν θα επηρεάσει πραγματικά τον βασικό μεταβολικό ρυθμό σας.

Μπορείτε να αλλάξετε τον μεταβολικό ρυθμό;

Ναι, μπορείτε, και ο τρόπος για να το κάνετε είναι αρκετά απλός: Προσθέστε μύες! Η μυϊκή μάζα απαιτεί από το σώμα σας να χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια ακόμα και όταν είναι σε ηρεμία.

Έτσι, εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι σημαντικό να διατηρήσετε τους μυς ενώ χάνετε κιλά. Η απώλεια μυών κατά τη διαδικασία απώλειας βάρους μπορεί στην πραγματικότητα να επιβραδύνει τον μεταβολικό σας ρυθμό και την καύση των βασικών θερμίδων, κάτι που είναι το αντίθετο από αυτό που προσπαθείτε να πετύχετε.

Η υγιεινή διατροφή είναι επίσης απαραίτητη, λαμβάνοντας αρκετή πρωτεΐνη, την οποία χρειάζεστε για να χτίσετε μυς και να καίτε περισσότερες θερμίδες.

Διαβάστε επίσης

Γέμισε η αγορά προϊόντα συνθετικής κάνναβης – Ανησυχούν τα ευρήματα των εργαστηριακών αναλύσεων

Ο λόγος που τα σούπερ μάρκετ βάζουν φρούτα και λαχανικά στην είσοδο του καταστήματος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.