Υπουργείο Υγείας: Καλύβα, Βιλδιρίδη και Αγγέλης, οι νέοι Γενικοί Γραμματείς

Τους 63 Γενικούς Γραμματείς της ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το μεσημέρι της Πέμπτης (20/07). Μοναδικό κριτήριο για την επιλογή, είναι η δυνατότητα να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, με βάση την εμπειρία και την επαγγελματική τους διαδρομή και όχι την κομματική τους ταυτότητα.

Σημειώνεται πως, από το σύνολο των 63 γενικών Γραμματέων οι 34 (54%) παραμένουν στη θέση που κατείχαν, ενώ οι 29 (46%) είναι νέοι. Από τους 29 νέους οι 12 (41%) είναι γυναίκες.

Επίσης έχουν αξιοποιηθεί στελέχη από τη Δημόσια Διοίκηση καθώς και στελέχη της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Κανείς από τους Γενικούς Γραμματείς δεν υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές.

Στο Υπουργείο Υγείας, Γενικοί Γραμματείς αναλαμβάνουν:

ΓΓ Δημόσιας Υγείας: Φωτεινή Καλύβα

ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας: Λίλιαν Βιλδιρίδη

ΓΓ Στρατηγικού Σχεδιασμού: Άρης Αγγέλης

Φωτεινή Καλύβα

Η νέα Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Φωτεινή Καλύβα, είναι γιατρός Δημόσιας Υγείας και προϊσταμένη του αντίστοιχου τμήματος στο υπουργείο Υγείας. Έχει διατελέσει ταμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ και η πρώτη Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ που καταλαμβάνει αυτή την υψηλή θέση.

Λίλιαν Βιλδιρίδη

Η νέα Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και διαθέτει πτυχίο BSc Social Policy & Economics από το London School of Economics. Επίσης, διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MSc Health Policy, Planning & Financing από το London School of Economics και το London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

Από τον Ιούλιο του 2019 εργάζεται ως Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας, αρχικά ως Σύμβουλος του Υφυπουργού Υγείας και από τον Σεπτέμβριο του 2021 κατέχει τη θέση Συμβούλου της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας.

Άρης Αγγέλης

Ο νέος Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, Άρης Αγγέλης, είναι βοηθός Καθηγητή στα Οικονομικά της Υγείας, στο Τμήμα Έρευνας και Πολιτικής Υπηρεσιών Υγείας, London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

Ειδικεύεται στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας (HTA), με έμφαση σε διεπιστημονική μεθοδολογική και εφαρμοσμένη έρευνα υπηρεσιών Υγείας, χρησιμοποιώντας οικονομικά υγείας και ανάλυση αποφάσεων.

Διαβάστε επίσης 

Επιτροπή Δημ. Υγείας: Στη θερμοπληξία δεν δίνουμε ποτέ νερό από το στόμα – Όχι στην παραλία ή τη βεράντα τα παιδιά 12 -5 μ.μ.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Υπάρχει έξαρση γαστρεντερίτιδας στα παιδιά – Προλάβετε την αφυδάτωση

Έκθεση ΕΟΔΥ 10-16 Ιουλίου: Μικρή αύξηση κρουσμάτων και εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.