Το ΕΚΑΒ επισκέφθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ επισκέφθηκε το πρωί, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως έγραψε και το Healthstories.

Πριν πάει στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ, ενέργεια αναμενόμενη μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα μικτά κλιμάκια του ΕΚΑΒ με τη συμμετοχή εξειδικευμένου προσωπικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πυροσβεστική, ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση στο ΕΚΑΒ, τις ώρες αναμονής κλήσης, τις ώρες μετάβασης, τις ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν στα ασθενοφόρα. Ρώτησε ειδικά, πόσα οχήματα είναι παροπλισμένα λόγω βλάβης και πόσα είναι σε κυκλοφορία τόσο στο λεκανοπέδιο Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μάλιστα, ζήτησε στοιχεία για τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, αλλά το ΕΚΑΒ δεν διαθέτει τέτοιου είδους στοιχεία, αφού το κάθε Κέντρο Υγείας είναι υπεύθυνο για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και μεταφοράς.

Ο υπουργός Υγείας παρέμεινε στο ΕΚΑΒ περίπου για 3 ώρες, μαζί με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Και οι δύο συνομίλησαν αρκετή ώρα με τους εργαζόμενους, οι οποίοι κατέθεσαν στην νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τα προβλήματα που υπάρχουν από τις ελλείψεις προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε τον Ευαγγελισμό, ως το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, εγκαινιάζοντας έτσι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, μία σειρά επισκέψεων σε νευραλγικά σημεία του χώρου της υγείας.

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώνονται τα οριστικά αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού – Πώς θα παραλάβετε την επιταγή

Ανακαλούνται μπιφτέκια και σουβλάκια κοτόπουλου – Προσοχή περιέχουν σαλμονέλα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.