Ανακαλούνται μπιφτέκια και σουβλάκια κοτόπουλου – Προσοχή περιέχουν σαλμονέλα

Μπιφτέκια κοτόπουλου χωρίς γλουτένη και σουβλάκια κοτόπουλου ανακαλούνται από την αγορά με απόφαση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων καθώς ανιχνεύτηκε σαλμονέλα (Salmonella spp).

Ανακαλούνται μπιφτέκια και σουβλάκια κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος με τα στοιχεία:

Τα μπιφτέκια και τα σουβλάκια κοτόπουλου που ανακαλούνται επειδή είναι μολυσμένα με σαλμονέλα:

1) Μπιφτέκια κοτόπουλου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ με ημερομηνία ανάλωσης 06/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 14/04/2023 και

2) Σουβλάκια κοτόπουλου, με ημερομηνία ανάλωσης 31/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 09/05/2023 που παράγονται από την εταιρεία «ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Α.Ε. – Κοτόπουλα Καραγιαννάκη Χαλκιδικής».

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στα ανωτέρω δείγματα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης

Αυτοψίες και έλεγχοι στο πρόγραμμα του Μ. Χρυσοχοΐδη – Οι top άξονες στον μπλε φάκελο

HPV: Οι χαμένες δόσεις εμβολίων στη διάρκεια της πανδημίας

Οι συνέπειες, που μπορεί να έχει το κρασί, σε όσους δεν πίνουν μόνο ένα ποτήρι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.