Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Στόχος η επαναθεμελίωση του ΕΣΥ, με προσλήψεις, αναβάθμιση του ΕΚΑΒ και γρήγορα ραντεβού

Το στίγμα αλλά και τις καθοριστικές ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν στην υγεία, έδωσε μιλώντας στην τελετή παράδοσης – παραλαβής, του υπουργείου Υγείας, ο νέος υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αρχικώς, αναφέρθηκε στους αφοσιωμένους και ικανούς δημόσιους λειτουργούς, τους ανθρώπους του καθήκοντος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με αυτούς θα πορευτώ και τώρα με αξιοκρατία, με συμπαραστάτης των αναγκών τους, μαζί με τους εργαζόμενους, συμπόρευση με τους εργαζόμενους αλλά ταυτόχρονα με τον πήχη και το φρόνημα ψηλά για να επαναθεμελιώσουμε όλοι μαζί το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Προσλήψεις 

Όπως τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του «Θα δοθεί βάρος στις 10.000 προσλήψεις, ενώ θα επεκταθεί το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων, με γρήγορα ραντεβού. Παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων και στην αναβάθμιση του ΕΚΑΒ.

Ο Χρυσοχοΐδης, επισήμανε πως οι αυξημένες απαιτήσεις της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα πολλά προβλήματα του ΕΣΥ να μην έχουν αντιμετωπιστεί ακόμα. Ωστόσο πρόσθεσε ότι έγιναν και βήματα προόδου. «Το ΕΣΥ δοκιμάστηκε στην πανδημία, αναδείχθηκαν δυνατότητες ανθρώπων και οι αδυναμίες του», είπε. Και πρόσθεσε πως οι δαπάνες Υγείας ανήλθαν σε 5,2 δισ. ευρώ, από 3,9 δισ. που ήταν. Επιπλέον είπε ότι αυξήθηκε το προσωπικό και διπλασιάσθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ.

Ο νέος υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε τόσο στην νεα αναπληρώτρια υπουργό Ειρηνη Αγαπιδακη που απουσίαζε, καθώς εμφάνισε COVID, όσο και στον υφυπουργό Μάριο Θεμιατοκλεους, αποκαλύπτοντας πως θα αναλάβει τη νοσοκομειακή περίθαλψη. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο κομμάτι της ψυχικής Υγείας και στο νέο υφυπουργό Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

«Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί εργαζόμενοι και ηγεσία γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε» , είπε χαρακτηριστικά.

Προτεραιότητες 

Στις βασικότατες προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας είναι η διασφάλιση επαρκούς στελέχωσης των νησιών, λόγω και της τουριστικής περιόδου που έχει ήδη ξεκινήσει.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Healthstories, ο κ.Χρυσοχοϊδης, έχει ήδη προγραμματίσει τη διενέργεια μεγάλης τηλεδιάσκεψης στο υπουργείο Υγείας στις 5 το απόγευμα, με τη συμμετοχή των διοικητών όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, όλης της χώρας, καθώς και με τη συμμετοχή των διοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Από την πλευρά της, η  απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργός Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, αφού καλωσορισε τον νέο υπουργό, εξέφρασε την ελπίδα πως το υπουργείο Υγείας, θα δει καλύτερες μέρες.

Επίσης, δεν παρέλειψε να δηλώσει πώς ανέλαβε τη θέση με μεγάλη τιμή, αν και στην αρχή ήταν διστακτική. «Είχαμε διάφορα προβλήματα που καταφέραμε να διεκπεραιώσουμε ομαλά», υπογράμμισε η κα Κοτανίδου, ευχαριστώντας όλα τα στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Πηγή φωτογραφίας : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης 

Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι ελλείψεις, οι προσλήψεις και οι νέες μεταρρυθμίσεις στα χέρια του νέου Υπουργού Υγείας

ΕΕ: Προς ένα παγκόσμιο ψηφιακό δίκτυο πιστοποίησης υγείας

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.